Makaron w sosie z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie z dynią

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka, paprykę oraz dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj a marchewkę pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kurczaka i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj pokrojone warzywa, podlej odrobiną wody i duś a warzywa zmiękną. FIX wymieszaj z 300 ml wody. Zalej mięso oraz warzywa. Duś przez kilka minut aż sos zgęstnieje. Podawaj z makronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej