
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pierś z kurczaka, paprykę oraz dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj a marchewkę pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kurczaka i smaż przez kilka minut.
Krok 3
Dodaj pokrojone warzywa, podlej odrobiną wody i duś a warzywa zmiękną. FIX wymieszaj z 300 ml wody. Zalej mięso oraz warzywa. Duś przez kilka minut aż sos zgęstnieje. Podawaj z makronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej