Makaron w sosie z dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie z dynią

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pierś z kurczaka, paprykę oraz dynię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj a marchewkę pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj kurczaka i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj pokrojone warzywa, podlej odrobiną wody i duś a warzywa zmiękną. FIX wymieszaj z 300 ml wody. Zalej mięso oraz warzywa. Duś przez kilka minut aż sos zgęstnieje. Podawaj z makronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie z dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej