Kremowe wstążki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe wstążki z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.

Krok 2

Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.

Krok 3

W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.

Krok 4

Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mac’n Cheese Bacon
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej