Składniki
300 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
100 gramów
100 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.
Krok 2
Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.
Krok 3
W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.
Krok 4
Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej