Kremowe wstążki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe wstążki z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.

Krok 2

Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.

Krok 3

W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.

Krok 4

Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej