Kremowe wstążki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe wstążki z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 pęczka

100 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.

Krok 2

Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.

Krok 3

W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.

Krok 4

Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe wstążki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej