
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
100 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.
Krok 2
Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.
Krok 3
W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.
Krok 4
Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej