
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
100 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili wlej wino i zredukuj jego objętość.
Krok 2
Następnie wlej śmietanę, zagotuj i dodaj kostkę rosołową Knorr. Sos gotuj 5-8 minut, do momentu, gdy lekko zgęstnieje.
Krok 3
W tym czasie pokrój pozostałe warzywa w jednakowej wielkości kostkę ok. 1,5 cm i przesmaż na patelni. Dopraw do smaku. Dodaj połówki pomidorów.
Krok 4
Ugotowany makaron połącz z gotowym sosem i wyłóż na talerze. Wierzch posyp warzywami i udekoruj listkami pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































