Spagetti z tyńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spagetti z tyńczykiem

Autor: joanhyuga

ratingratingratingratingrating

3

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 opakowania

400 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszlkić na oleju (oleju nie za dużo) Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą.

Krok 2

Jeżeli używamy świeżego szpinaku należy go wcześniej opłukac i przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku,soli i pieprzu. W przypadku szpinaku mrożonego trzeba go wcześniej rozmrozić i przprawić,należy odparować wiekszość wody. Następnie połaczyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.

Krok 3

Przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Dodać do wcześniej przesmażonych produktów.

Krok 4

Podawać z ugotowanym makaronem typu spagetti. można posypać po wierzchu startym serem

joanhyuga

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spagetti z tyńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej