
Składniki
300 gramów
2 opakowania
400 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszlkić na oleju (oleju nie za dużo) Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą.
Krok 2
Jeżeli używamy świeżego szpinaku należy go wcześniej opłukac i przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku,soli i pieprzu. W przypadku szpinaku mrożonego trzeba go wcześniej rozmrozić i przprawić,należy odparować wiekszość wody. Następnie połaczyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.
Krok 3
Przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Dodać do wcześniej przesmażonych produktów.
Krok 4
Podawać z ugotowanym makaronem typu spagetti. można posypać po wierzchu startym serem

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej