PRZEPISY.PL
Spagetti z tyńczykiem - autor: joanhyuga

Spagetti z tyńczykiem

  • 30
  • 2
  • Łatwe
  • 0
11
osób dodało do Mniamlisty
11
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • makaron spagetti300 g
  • tuńczyk w sosie własnym2 opak
  • szpinak (może być mrożony)400 g
  • olej (do smażenia)1 łyżka
  • czosnek granulowany, sól, pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszlkić na oleju (oleju nie za dużo) Tuńczyka odsączyć, podsmażyć razem z cebulą.
  • Krok 2

    Jeżeli używamy świeżego szpinaku należy go wcześniej opłukac i przesmażyć na maśle z odrobiną czosnku,soli i pieprzu. W przypadku szpinaku mrożonego trzeba go wcześniej rozmrozić i przprawić,należy odparować wiekszość wody. Następnie połaczyć szpinak z cebulą i tuńczykiem.
  • Krok 3

    Przygotować Fix spaghetti Carbonara według przepisu na opakowaniu. Dodać do wcześniej przesmażonych produktów.
  • Krok 4

    Podawać z ugotowanym makaronem typu spagetti. można posypać po wierzchu startym serem

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Spaghetti Carbonara KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

45
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
26
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
776
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe