Malajski rosół z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malajski rosół z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1.5 litra

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.

Krok 2

Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.

Krok 3

Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.

Krok 4

Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.

Krok 5

Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej