Malajski rosół z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malajski rosół z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1.5 litra

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.

Krok 2

Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.

Krok 3

Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.

Krok 4

Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.

Krok 5

Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malajski rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej