
Składniki
0.5 sztuki
1.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.
Krok 2
Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.
Krok 3
Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.
Krok 4
Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































