
Składniki
0.5 sztuki
1.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.
Krok 2
Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.
Krok 3
Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.
Krok 4
Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej