
Składniki
0.5 sztuki
1.5 litra
1 szklanka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kurczaka, podziel na części, zalej wodą i posól.
Krok 2
Dodaj jedną cebulę i gotuj około godzinę.
Krok 3
Drugą cebulę posiekaj, zarumień na oliwie i odłóż do innego naczynia.
Krok 4
Na pozostałym tłuszczu podsmaż ryż, dopraw pieprzem i Przyprawą do potraw chińskich i wlej 3 filiżanki wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu do miękkości.
Krok 5
Bulion przelej do wazy, dodaj podsmażoną cebulę i serwuj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej