Rosół z kulkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kulkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

50 gramów

0.5 opakowania

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.

Krok 2

Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.

Krok 3

Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.

Krok 4

Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej