Rosół z kulkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kulkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

50 gramów

0.5 opakowania

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.

Krok 2

Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.

Krok 3

Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.

Krok 4

Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej