Rosół z kulkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kulkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżka

500 gramów

50 gramów

0.5 opakowania

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.

Krok 2

Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.

Krok 3

Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.

Krok 4

Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z   kulkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej