Składniki
4 łyżki
4 ziarna
1 sztuka
null
4 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
50 gramów
0.5 opakowania
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.
Krok 2
Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.
Krok 3
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.
Krok 4
Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej