
Składniki
4 łyżki
4 ziarna
1 sztuka
null
4 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżka
500 gramów
50 gramów
0.5 opakowania
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę zeszklij na oleju, następnie zalej 1,5 litra wody.
Krok 2
Włóż skrzydełka, liścia laurowego i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.
Krok 3
Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy. Mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką.
Krok 4
Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy. Gotuj 20 minut, posyp serem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej