Rosół z kulkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 kilograma

5 dekagramów

0.5 opakowania

1 łyżka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę zeszklij na oleju. Wlej 1.5 litra wody.

Krok 2

Włóż skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.

Krok 3

Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy.

Krok 4

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy.

Krok 5

Gotuj 20 minut, a przed podaniem posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej