Rosół z kulkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kulkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 ziarna

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 kilograma

5 dekagramów

0.5 opakowania

1 łyżka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę zeszklij na oleju. Wlej 1.5 litra wody.

Krok 2

Włóż skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 45 minut.

Krok 3

Wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości i włóż do zupy.

Krok 4

Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i natką. Formuj małe kulki i wkładaj do wrzącej zupy.

Krok 5

Gotuj 20 minut, a przed podaniem posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kulkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej