PRZEPISY.PL

Rosół królewski to esencjonalna aromatyczna zupa, która z powodzeniem zastąpi cały obiad. Dodaliśmy do rosołu wątróbkę i pieczarki, które nadają zupie wyjątkowy smak.

Rosół królewski - autor: przepisy.pl

Rosół królewski

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
180
osób dodało do Mniamlisty
180
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • seler15 dkg
  • pieczarki15 dkg
  • wątróbka drobiowa10 dkg
  • natka pietruszki
  • pieprz
Rosół królewski – krok 1

Krok 1

Mięso umyj i oczyść. Warzywa obierz. Wołowinę zalej zimną wodą, posól i gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodaj opłukane oraz oczyszczone mięso z kury i warzywa, gotuj do momentu, kiedy warzywa i mięso będą miękkie.
Rosół królewski – krok 2

Krok 2

Oczyść, opłucz i pokrój pieczarki w plastry.
Rosół królewski – krok 3

Krok 3

Umyj i sparz wątróbkę, pokrój w kostkę.
Rosół królewski – krok 4

Krok 4

Miękkie mięso wyjmij z rosołu. Przecedź rosół.
Rosół królewski – krok 5

Krok 5

Do rosołu dodaj wątróbką i pieczarki, ugotuj.
Rosół królewski – krok 6

Krok 6

Dołóż pokrojone mięso z kury oraz posiekaną natkę pietruszki i dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Rosół królewski podawaj z kluskami francuskimi.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w płynie Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

108
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
743
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
1737
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe