PRZEPISY.PL

Nasz rosół wołowy to prawdziwy arystokrata. Mięso i warzywa gotowane do perfekcji w esencjonalnym bulionie, z dodatkiem pomidorów, chrzanu i innych wspaniałości.

Rosół wołowy - autor: przepisy.pl

Rosół wołowy

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
607
osób dodało do Mniamlisty
607
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchew10 dkg
  • pietruszka10 dkg
  • seler10 dkg
  • chrzan5 dkg
  • pieprz
Rosół wołowy – krok 1

Krok 1

Mięso umyj i ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem.
Rosół wołowy – krok 2

Krok 2

Obierz i pokrój w paski warzywa, szynkę również pokrój w paski. Obierz i pokrój pomidory.
Rosół wołowy – krok 3

Krok 3

Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone warzywa. Gotuj do momentu, gdy warzywa i mięso będą miękkie.
Rosół wołowy – krok 4

Krok 4

Wyjmij mięso, a do rosołu dodaj pozbawione skórki, pokrojone pomidory, kostkę rosołową Knorr oraz szynkę pokrojoną w paski.
Rosół wołowy – krok 5

Krok 5

Dodaj chrzan, dopraw do smaku przyprawą w mini kostkach Knorr. Rosół wołowy podawaj z makaronem, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

196
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
750
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
580
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe