
Składniki
2 litry
1 łyżka
1 sztuka
60 dekagramów
5 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i ugotuj w osolonej wodzie pod przykryciem.

Krok 2
Obierz i pokrój w paski warzywa, szynkę również pokrój w paski. Obierz i pokrój pomidory.

Krok 3
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodaj pokrojone warzywa. Gotuj do momentu, gdy warzywa i mięso będą miękkie.

Krok 4
Wyjmij mięso, a do rosołu dodaj pozbawione skórki, pokrojone pomidory, kostkę rosołową Knorr oraz szynkę pokrojoną w paski.

Krok 5
Dodaj chrzan, dopraw do smaku przyprawą Knorr. Rosół wołowy podawaj z makaronem, a mięso wykorzystaj do drugiego dania.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół wołowy
Takiego rosołu jeszcze nie jadłaś. Ten esencjonalny wywar z soczystej wołowiny został wzbogacony pomidorami oraz, co nietypowe, czosnkiem i chrzanem. Podając go na niedzielny obiad, zachwycisz najbliższych. Jest intensywny w smaku i bardzo rozgrzewający. Także i ta wersja tej zupy, jak każdy rosół, najlepiej komponuje się z cieniutkimi nitkami jajecznego makaronu, oraz pokrojonymi warzywami, na których się gotował. Niezbędna biedzie także natka pietruszki, której szczypta wrzucona na koniec zwieńczy to szlachetne i wyjątkowo smaczne danie. Warto wiedzieć, że rosół wołowy jest przez smakoszy uznawany za znacznie bogatszy w smaku od tego, jaki powstaje na bazie mięsa drobiowego, nie jest przy tym bardzo tłusty, ma klarowną strukturę i piękny kolor. Gotuj go powoli na kawałkach antrykotu lub szpondra wołowego. Do smaku dodaj kawałki wieprzowej szynki.