
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
50 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
5 ziaren
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i pokrój w paski.

Krok 2
Obierz i pokrój warzywa. Grzyby namocz i pokrój w paski.

Krok 3
Gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4
Podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania.

Krok 5
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.


Dobra rada:
Rosół z ryb podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z ryb
Jeśli szukasz inspiracji na smaczną zupę, rosół z ryby będzie dobrym rozwiązaniem. Jest to potrawa nie tylko dla miłośników ryb słodkowodnych. Potrzebnymi do przygotowania zupy składnikami są: marchewki, seler, pietruszka (do dekoracji), kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, bulion na włoszczyźnie oraz filety z ryb słodkowodnych. Wybierz jeden gatunek ryby lub pomieszaj kilka. Najlepiej sprawdzi się dorsz, łosoś, sola lub mintaj. Jeśli chcesz, możesz dodać także opalaną cebulę. Składniki gotuj na małym ogniu. Jeśli chcesz, żeby danie nie straciło aromatu, nie zapomnij o przykryciu naczynia. Tak przygotowaną zupę dopraw zielem angielski, liśćmi laurowymi oraz pieprzem. By wyostrzyć jej smak, dodaj również paprykę mieloną. Aby uniknąć wyraźnego zapachu rybnego dania, wlej do zupy kilka kropel soku z cytryny. Tak przygotowaną potrawę posyp posiekaną pietruszką. To idealna propozycja zarówno na niedzielny obiad, jak i elegancką kolację. W drugim przypadku może zostać podana jako czysta zupa w filiżance, natomiast rybę zaserwuj wtedy na osobnym talerzu. Smacznego!


































