Rosół z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rosół z ryb

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

122 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

50 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

5 ziaren

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i pokrój w paski.

Rosół z ryb - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój warzywa. Grzyby namocz i pokrój w paski.

Rosół z ryb - Krok 2

Krok 3

Gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Rosół z ryb - Krok 3

Krok 4

Podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania.

Rosół z ryb - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Rosół z ryb - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Rosół z ryb podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z rybRosół z ryb

Jeśli szukasz inspiracji na smaczną zupę, rosół z ryby będzie dobrym rozwiązaniem. Jest to potrawa nie tylko dla miłośników ryb słodkowodnych. Potrzebnymi do przygotowania zupy składnikami są: marchewki, seler, pietruszka (do dekoracji), kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, bulion na włoszczyźnie oraz filety z ryb słodkowodnych. Wybierz jeden gatunek ryby lub pomieszaj kilka. Najlepiej sprawdzi się dorsz, łosoś, sola lub mintaj. Jeśli chcesz, możesz dodać także opalaną cebulę. Składniki gotuj na małym ogniu. Jeśli chcesz, żeby danie nie straciło aromatu, nie zapomnij o przykryciu naczynia. Tak przygotowaną zupę dopraw zielem angielski, liśćmi laurowymi oraz pieprzem. By wyostrzyć jej smak, dodaj również paprykę mieloną. Aby uniknąć wyraźnego zapachu rybnego dania, wlej do zupy kilka kropel soku z cytryny. Tak przygotowaną potrawę posyp posiekaną pietruszką. To idealna propozycja zarówno na niedzielny obiad, jak i elegancką kolację. W drugim przypadku może zostać podana jako czysta zupa w filiżance, natomiast rybę zaserwuj wtedy na osobnym talerzu. Smacznego!