
Składniki
1.5 litra
1 sztuka
50 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
5 ziaren
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i pokrój w paski.

Krok 2
Obierz i pokrój warzywa. Grzyby namocz i pokrój w paski.

Krok 3
Gotuj ryby i warzywa, wraz z z pokrojonymi grzybami, na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4
Podsmaż na maśle koncentrat pomidorowy i dodaj do rosołu pod koniec gotowania.

Krok 5
Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.


Dobra rada:
Rosół z ryb podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z ryb
Jeśli szukasz inspiracji na smaczną zupę, rosół z ryby będzie dobrym rozwiązaniem. Jest to potrawa nie tylko dla miłośników ryb słodkowodnych. Potrzebnymi do przygotowania zupy składnikami są: marchewki, seler, pietruszka (do dekoracji), kapusta włoska, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, bulion na włoszczyźnie oraz filety z ryb słodkowodnych. Wybierz jeden gatunek ryby lub pomieszaj kilka. Najlepiej sprawdzi się dorsz, łosoś, sola lub mintaj. Jeśli chcesz, możesz dodać także opalaną cebulę. Składniki gotuj na małym ogniu. Jeśli chcesz, żeby danie nie straciło aromatu, nie zapomnij o przykryciu naczynia. Tak przygotowaną zupę dopraw zielem angielski, liśćmi laurowymi oraz pieprzem. By wyostrzyć jej smak, dodaj również paprykę mieloną. Aby uniknąć wyraźnego zapachu rybnego dania, wlej do zupy kilka kropel soku z cytryny. Tak przygotowaną potrawę posyp posiekaną pietruszką. To idealna propozycja zarówno na niedzielny obiad, jak i elegancką kolację. W drugim przypadku może zostać podana jako czysta zupa w filiżance, natomiast rybę zaserwuj wtedy na osobnym talerzu. Smacznego!


































