Rosół z szynki wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z szynki wieprzowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

7 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać warzywa - umyć . Mięso oczyścić i ułożyć razem z warzywami w garnku. Dodać natkę pietruszki w gałązkach , ziele angielskie, liść laurowy, grzybek, cebulę. Wrzucić Bulion na włoszczyźnie Knorr i kostkę rosołową. Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 2 godziny. Doprawić do smaku Delikatem. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić

Krok 2

Na talerzu układać pokrojone mięso i kawałki warzyw. Posypać natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej