
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
7 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać warzywa - umyć . Mięso oczyścić i ułożyć razem z warzywami w garnku. Dodać natkę pietruszki w gałązkach , ziele angielskie, liść laurowy, grzybek, cebulę. Wrzucić Bulion na włoszczyźnie Knorr i kostkę rosołową. Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 2 godziny. Doprawić do smaku Delikatem. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić
Krok 2
Na talerzu układać pokrojone mięso i kawałki warzyw. Posypać natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































