Rosół z szynki wieprzowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z szynki wieprzowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

7 szklanek

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać warzywa - umyć . Mięso oczyścić i ułożyć razem z warzywami w garnku. Dodać natkę pietruszki w gałązkach , ziele angielskie, liść laurowy, grzybek, cebulę. Wrzucić Bulion na włoszczyźnie Knorr i kostkę rosołową. Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 2 godziny. Doprawić do smaku Delikatem. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić

Krok 2

Na talerzu układać pokrojone mięso i kawałki warzyw. Posypać natką pietruszki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej