
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
7 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrać warzywa - umyć . Mięso oczyścić i ułożyć razem z warzywami w garnku. Dodać natkę pietruszki w gałązkach , ziele angielskie, liść laurowy, grzybek, cebulę. Wrzucić Bulion na włoszczyźnie Knorr i kostkę rosołową. Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 2 godziny. Doprawić do smaku Delikatem. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić
Krok 2
Na talerzu układać pokrojone mięso i kawałki warzyw. Posypać natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej