Rosół z szynki wieprzowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

508

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

7 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać warzywa - umyć . Mięso oczyścić i ułożyć razem z warzywami w garnku. Dodać natkę pietruszki w gałązkach , ziele angielskie, liść laurowy, grzybek, cebulę. Wrzucić Bulion na włoszczyźnie Knorr i kostkę rosołową. Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym gazie 2 godziny. Doprawić do smaku Delikatem. Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić

Krok 2

Na talerzu układać pokrojone mięso i kawałki warzyw. Posypać natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z szynki wieprzowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej