Krem z brokułem i serem pleśniowym

Autor: Artur Darowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

140 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła opłukać i pokroić w małe kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Warzywa zalać wodą tak aby je zakryć, posolić, i gotować, aż będą miękkie, ok. 30 minut. Zdjąć garnek z palnika.

Krok 2

Dodać ząbek czosnku oraz pokruszony ser blue (trochę sera odłożyć do dekoracji każdej porcji).

Krok 3

Następnie utrzeć całą zupę blenderem na gładki krem. Zaletą tej zupy jest fakt, że nie potrzebuje ona żadnego zagęszczania. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać zioła prowansalskie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej