Krem z brokułem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułem i serem pleśniowym

Autor: Artur Darowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

140 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła opłukać i pokroić w małe kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Warzywa zalać wodą tak aby je zakryć, posolić, i gotować, aż będą miękkie, ok. 30 minut. Zdjąć garnek z palnika.

Krok 2

Dodać ząbek czosnku oraz pokruszony ser blue (trochę sera odłożyć do dekoracji każdej porcji).

Krok 3

Następnie utrzeć całą zupę blenderem na gładki krem. Zaletą tej zupy jest fakt, że nie potrzebuje ona żadnego zagęszczania. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać zioła prowansalskie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej