Krem z brokułem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z brokułem i serem pleśniowym

Autor: Artur Darowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

140 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła opłukać i pokroić w małe kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Warzywa zalać wodą tak aby je zakryć, posolić, i gotować, aż będą miękkie, ok. 30 minut. Zdjąć garnek z palnika.

Krok 2

Dodać ząbek czosnku oraz pokruszony ser blue (trochę sera odłożyć do dekoracji każdej porcji).

Krok 3

Następnie utrzeć całą zupę blenderem na gładki krem. Zaletą tej zupy jest fakt, że nie potrzebuje ona żadnego zagęszczania. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać zioła prowansalskie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z brokułem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej