Zupa serowa z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z selerem naciowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz warzywa, zalej je, wraz z porcją rosołową z kurczaka, jednym litrem zimnej wody. Następnie doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Do powstałego wywaru dodaj szklankę piwa i jedną lub dwie torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość gotuj chwilę na ogniu. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej i zabiel śmietaną.

Krok 3

Pokrój łodygi selera i ser pleśniowy w kostkę. Podsmaż selera na patelni tak, aby się zeszklił.

Krok 4

Nalej zupę do talerza, na środek nałóż seler i ser pleśniowy oraz kilka kawałków skruszonych orzechów włoskich. Rada: Dodając piwo wzbogacisz smak zupy. Piwo gotując się w zupie pozbędzie się alkoholu, a pozostawi jedynie swój aromat.

Krok 5

Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz) i ugotuj wywar, następnie przecedź go.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 05.02.2020

    Wychodzi trochę taki "gorący kubek".

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ostre pałki z kurczaka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej