
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
100 mililitrów
200 mililitrów
1 szczypta
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz warzywa, zalej je, wraz z porcją rosołową z kurczaka, jednym litrem zimnej wody. Następnie doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Do powstałego wywaru dodaj szklankę piwa i jedną lub dwie torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość gotuj chwilę na ogniu. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej i zabiel śmietaną.
Krok 3
Pokrój łodygi selera i ser pleśniowy w kostkę. Podsmaż selera na patelni tak, aby się zeszklił.
Krok 4
Nalej zupę do talerza, na środek nałóż seler i ser pleśniowy oraz kilka kawałków skruszonych orzechów włoskich. Rada: Dodając piwo wzbogacisz smak zupy. Piwo gotując się w zupie pozbędzie się alkoholu, a pozostawi jedynie swój aromat.
Krok 5
Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz) i ugotuj wywar, następnie przecedź go.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej