Szpinak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.

Szpinak z rodzynkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, na której lekko podsmaż orzeszki, dodaj rodzynki i posiekany czosnek. Chwilę smaż na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat.

Szpinak z rodzynkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku i smaż, aż szpinak zmięknie.

Szpinak z rodzynkami - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dopraw szpinak przyprawą Knorr. Danie to jest doskonałą ciepłą przystawką, którą podaje się ze świeżym pieczywem.

Szpinak z rodzynkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bułeczki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinak z rodzynkamiSzpinak z rodzynkami

Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.