
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżeczka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, na której lekko podsmaż orzeszki, dodaj rodzynki i posiekany czosnek. Chwilę smaż na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat.

Krok 3
Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku i smaż, aż szpinak zmięknie.

Krok 4
Pod koniec smażenia dopraw szpinak przyprawą Knorr. Danie to jest doskonałą ciepłą przystawką, którą podaje się ze świeżym pieczywem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej