
Składniki
0.5 kilograma
1 łyżeczka
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.

Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę, na której lekko podsmaż orzeszki, dodaj rodzynki i posiekany czosnek. Chwilę smaż na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat.

Krok 3
Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku i smaż, aż szpinak zmięknie.

Krok 4
Pod koniec smażenia dopraw szpinak przyprawą Knorr. Danie to jest doskonałą ciepłą przystawką, którą podaje się ze świeżym pieczywem.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej