Szpinak z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w gorącej wodzie, po czym odcedź.

Szpinak z rodzynkami - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę, na której lekko podsmaż orzeszki, dodaj rodzynki i posiekany czosnek. Chwilę smaż na małym ogniu, aby czosnek puścił aromat.

Szpinak z rodzynkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku i smaż, aż szpinak zmięknie.

Szpinak z rodzynkami - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dopraw szpinak przyprawą Knorr. Danie to jest doskonałą ciepłą przystawką, którą podaje się ze świeżym pieczywem.

Szpinak z rodzynkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej