Coleslaw z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Coleslaw z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
257 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki sparz, czosnek zmiażdż, a marchew pokrój na paseczki.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 1

Krok 2

Do majonezu dodaj czosnek, sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz cukier, pieprz i sól.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj, po czym wlej do posiekanej sałaty. Dodaj marchew i rodzynki, ponownie wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 07.04.2017

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałata ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Coleslaw z rodzynkamiColeslaw z rodzynkami

Popularna sałatka sprawdzi się zarówno jako dodatek do dań obiadowych, jak i przekąsek, takich jak kanapki czy grzanki. Podając ją z suszonymi owocami, nadasz jej delikatnie słodkawy smak, dobrze komponujący się z marchewką, ale i pikantnym czosnkowym sosem. Aby przyrządzić sałatkę Colesław z rodzynkami potrzebujesz posiekanej kapusty, pokrojonej w wąskie paski marchewki, cytryny, majonezu, czosnku, cukru i pierzu. Połączone ze sobą składniki warto odstawić na chwilę do lodówki, aby ich smaki się przeniknęły. Chcąc zaostrzyć sos, dodaj do niego też odrobinę musztardy. Surówkę udekoruj natką pietruszki, bazylią lub świeżym koperkiem. Będzie doskonała jako dodatek do obiadu, podany z ziemniakami i mięsem, ale również z warzywnymi kotletami i zapiekankami. Sprawdzi się także w zestawieniu z potrawami z grilla. Z sałatką Colesław z rodzynkami przygotujesz również wyśmienite kanapki. Serwuj je np. z serem żółtym, pieczoną cukinią lub bakłażanem i pikantnym sosem. Szukasz sposobu na słodko-wytrawną sałatkę? Zrób ją na podstawie tego przepisu!