Coleslaw z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Coleslaw z rodzynkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
257 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki sparz, czosnek zmiażdż, a marchew pokrój na paseczki.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 1

Krok 2

Do majonezu dodaj czosnek, sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz cukier, pieprz i sól.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj, po czym wlej do posiekanej sałaty. Dodaj marchew i rodzynki, ponownie wymieszaj i odstaw na chwilę, aby smaki się połączyły.

Coleslaw z rodzynkami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Essi

    Essi , 07.04.2017

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coleslaw z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Coleslaw z rodzynkamiColeslaw z rodzynkami

Popularna sałatka sprawdzi się zarówno jako dodatek do dań obiadowych, jak i przekąsek, takich jak kanapki czy grzanki. Podając ją z suszonymi owocami, nadasz jej delikatnie słodkawy smak, dobrze komponujący się z marchewką, ale i pikantnym czosnkowym sosem. Aby przyrządzić sałatkę Colesław z rodzynkami potrzebujesz posiekanej kapusty, pokrojonej w wąskie paski marchewki, cytryny, majonezu, czosnku, cukru i pierzu. Połączone ze sobą składniki warto odstawić na chwilę do lodówki, aby ich smaki się przeniknęły. Chcąc zaostrzyć sos, dodaj do niego też odrobinę musztardy. Surówkę udekoruj natką pietruszki, bazylią lub świeżym koperkiem. Będzie doskonała jako dodatek do obiadu, podany z ziemniakami i mięsem, ale również z warzywnymi kotletami i zapiekankami. Sprawdzi się także w zestawieniu z potrawami z grilla. Z sałatką Colesław z rodzynkami przygotujesz również wyśmienite kanapki. Serwuj je np. z serem żółtym, pieczoną cukinią lub bakłażanem i pikantnym sosem. Szukasz sposobu na słodko-wytrawną sałatkę? Zrób ją na podstawie tego przepisu!