
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w plastry.

Krok 3
Dodaj obrany bób i makaron.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni i zagotuj. Dodaj rukolę i wymieszaj. Gotową pastę podawaj posypaną serem. Łyżka orzeszków piniowych idealnie skomponuje się z orzechowym smakiem rukoli.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fetucchini z bobem
Łącząc bób z pikantnym włoskim sosem arrabiata przyrządzisz znakomite i nowoczesne danie obiadowe z makaronem. Do jego przygotowania sprawdzi się warzywo zarówno w wersji świeżej, jak i mrożonej. Najlepiej będzie, jeśli ugotujesz bób na parze – dzięki temu nie stanie się zbyt miękki, co zapobiegnie rozpadaniu się ziaren. Pamiętaj także, aby obrać go ze skórki. Makaron typu fettuccine, czyli zwinięte w gniazdka szerokie wstążki, ugotuj al dente. Cebulę pokrój w dość cienkie plastry i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj bób oraz makaron i całość zalej połączonym z wodą błyskawicznym sosem arrabiata w proszku. Zagotuj, a gdy sos zacznie gęstnieć, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dołącz liście rukoli. Makaron podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypany startym parmezanem lub pecorino oraz orzeszkami piniowymi. Ostatni produkt można ewentualnie zastąpić pestkami słonecznika. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze – skorzystaj z naszego przepisu na fettuccine z bobem.



































