
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
4 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w plastry.

Krok 3
Dodaj obrany bób i makaron.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml zimnej wody. Zalej nim składniki na patelni i zagotuj. Dodaj rukolę i wymieszaj. Gotową pastę podawaj posypaną serem. Łyżka orzeszków piniowych idealnie skomponuje się z orzechowym smakiem rukoli.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fetucchini z bobem
Łącząc bób z pikantnym włoskim sosem arrabiata przyrządzisz znakomite i nowoczesne danie obiadowe z makaronem. Do jego przygotowania sprawdzi się warzywo zarówno w wersji świeżej, jak i mrożonej. Najlepiej będzie, jeśli ugotujesz bób na parze – dzięki temu nie stanie się zbyt miękki, co zapobiegnie rozpadaniu się ziaren. Pamiętaj także, aby obrać go ze skórki. Makaron typu fettuccine, czyli zwinięte w gniazdka szerokie wstążki, ugotuj al dente. Cebulę pokrój w dość cienkie plastry i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj bób oraz makaron i całość zalej połączonym z wodą błyskawicznym sosem arrabiata w proszku. Zagotuj, a gdy sos zacznie gęstnieć, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dołącz liście rukoli. Makaron podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypany startym parmezanem lub pecorino oraz orzeszkami piniowymi. Ostatni produkt można ewentualnie zastąpić pestkami słonecznika. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze – skorzystaj z naszego przepisu na fettuccine z bobem.