
Składniki
4 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj czosnek i cebulę, a czerwoną paprykę pokrój w kostkę. Warzywa podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2
Dodaj mięso i smaż, aż soki zupełnie odparują. Na koniec dopraw je do smaku szczyptą soli, pieprzu i suszonego oregano.

Krok 3
Kabaczki przekrój na pół i wydrąż z nich miąższ. Do środka nałóż mięsny farsz. Wierzch posyp pokruszonym serem feta. Tak przygotowane kabaczki umieść w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml zimnej wody. Zagotuj i wlej do naczynia. Całość przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez około 30 minut. Mięsny farsz możesz wzbogacić, dodając suszone pomidory.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Faszerowane kabaczki z serem feta
Faszerowanie warzyw to popularny sposób na pyszny obiad. Takie dania łączą w sobie wiele smaków i są bardzo proste w przygotowaniu. Tym razem zdecyduj się na kabaczek, który jest odmianą dyni zwyczajnej i przypomina cukinię. Różni się od niej jedynie fazą wzrostu – jest bardziej dojrzały i większy. Faszeruj go nadzieniem mięsnym, z dodatkiem warzyw i sera feta. Na początek pokrój warzywa – czosnek, cebulę i czerwoną paprykę i smaż je na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj dobrej jakości mięso mielone – najlepiej mieszane – i smaż do momentu, aż soki odparują. Żeby farsz był wyrazistszy, przypraw je mieszanką podstawowych przypraw. Dla podkreślenia smaku wsyp jeszcze odrobinę sproszkowanej papryczki chili. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kabaczka – wydrąż z niego miąższ, wypełnij przyrządzonym wcześniej nadzieniem i posyp serem feta. Teraz wystarczy tylko zrobić sos według instrukcji na opakowaniu, zalać nim warzywa umieszczone w naczyniu żaroodpornym i piec przez około pół godziny. Z czym je podawać? Doskonale sprawdzi się sos czosnkowy lub dip meksykański.