Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opiecz pieczywo w tosterze i posmaruj je majonezem.
Krok 2
Pomidory pokrój w plastry, a mozzarellę zetrzyj.
Krok 3
Na opieczone pieczywo tostowe nałóż pomidory, po czym posyp je mozzarellą i rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Całość zapiekaj w piekarniku w 180 stopniach przez 4-5 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tosty z mozzarellą i pomidorami
Każdy doskonale wie, że rano czas jakby przyspiesza. Nie chcemy spóźnić się do pracy, więc rezygnujemy ze śniadania, zjadając cokolwiek w biegu. Rozwiązaniem tych kłopotów są tosty z mozzarellą, do których przygotowania potrzebujecie zaledwie kilku minut. Wystarczy zetrzeć ser, umyć pomidory, w międzyczasie rozgrzewając piekarnik. To świetna propozycja na nowoczesne, aromatyczne i pyszne śniadanie, które posmakuje wszystkim, bez względu na wiek i upodobania kulinarne.
Dla kogo?
Tosty z mozzarellą i pomidorem przypadną do gustu każdemu, kto szuka ciekawego urozmaicenia menu śniadaniowego.
Na jaką okazję?
Tosty z pomidorami są idealną propozycją na szybkie śniadanie. Sprawdzą się również jako przekąska, a także ciepła kolacja.
Czy wiesz, że?
Tosty przygotowywane są niemal na całym świecie. Jednym z najpopularniejszych dań, znanych również w Polsce, są tosty francuskie. To chleb, maczany w jajkach z mlekiem, smażony na patelni.
Dla urozmaicenia:
Tosty z mozzarellą i pomidorami możecie posypać świeżymi liśćmi bazylii. Nadadzą daniu włoskiego charakteru.