
Składniki
100 gramów
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i przetnij na połowy. Z każdego pomidora usuń nasiona, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wołowinę pokrój na cienkie paseczki, skrop sosem sojowym po czym dokładnie wymieszaj i odstaw.
Krok 3
Do garnka wlej olej i wrzuć pomidory. Smaż około dwie minuty, a następnie wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Pozostały sos sojowy wymieszaj z cukrem i sokiem z imbiru i wlej do zupy. Zagotuj, a następnie wyłącz palnik.
Krok 5
Jajko roztrzep i wlej, po czym dokładnie wymieszaj. Dosyp posiekaną cebulę, chwilę podgrzej. Podawaj skropione olejem sezamowym.
Krok 6
Gotuj dwie minuty i wrzuć wołowinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej