Chińska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa pomidorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i przetnij na połowy. Z każdego pomidora usuń nasiona, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wołowinę pokrój na cienkie paseczki, skrop sosem sojowym po czym dokładnie wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Do garnka wlej olej i wrzuć pomidory. Smaż około dwie minuty, a następnie wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Pozostały sos sojowy wymieszaj z cukrem i sokiem z imbiru i wlej do zupy. Zagotuj, a następnie wyłącz palnik.

Krok 5

Jajko roztrzep i wlej, po czym dokładnie wymieszaj. Dosyp posiekaną cebulę, chwilę podgrzej. Podawaj skropione olejem sezamowym.

Krok 6

Gotuj dwie minuty i wrzuć wołowinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki wieprzowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej