Składniki
100 gramów
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i przetnij na połowy. Z każdego pomidora usuń nasiona, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wołowinę pokrój na cienkie paseczki, skrop sosem sojowym po czym dokładnie wymieszaj i odstaw.
Krok 3
Do garnka wlej olej i wrzuć pomidory. Smaż około dwie minuty, a następnie wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Pozostały sos sojowy wymieszaj z cukrem i sokiem z imbiru i wlej do zupy. Zagotuj, a następnie wyłącz palnik.
Krok 5
Jajko roztrzep i wlej, po czym dokładnie wymieszaj. Dosyp posiekaną cebulę, chwilę podgrzej. Podawaj skropione olejem sezamowym.
Krok 6
Gotuj dwie minuty i wrzuć wołowinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej