
Składniki
100 gramów
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i przetnij na połowy. Z każdego pomidora usuń nasiona, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wołowinę pokrój na cienkie paseczki, skrop sosem sojowym po czym dokładnie wymieszaj i odstaw.
Krok 3
Do garnka wlej olej i wrzuć pomidory. Smaż około dwie minuty, a następnie wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Pozostały sos sojowy wymieszaj z cukrem i sokiem z imbiru i wlej do zupy. Zagotuj, a następnie wyłącz palnik.
Krok 5
Jajko roztrzep i wlej, po czym dokładnie wymieszaj. Dosyp posiekaną cebulę, chwilę podgrzej. Podawaj skropione olejem sezamowym.
Krok 6
Gotuj dwie minuty i wrzuć wołowinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej