Chińska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa pomidorowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i przetnij na połowy. Z każdego pomidora usuń nasiona, a następnie pokrój go na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wołowinę pokrój na cienkie paseczki, skrop sosem sojowym po czym dokładnie wymieszaj i odstaw.

Krok 3

Do garnka wlej olej i wrzuć pomidory. Smaż około dwie minuty, a następnie wlej litr wody i dodaj kostkę Knorr. Doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Pozostały sos sojowy wymieszaj z cukrem i sokiem z imbiru i wlej do zupy. Zagotuj, a następnie wyłącz palnik.

Krok 5

Jajko roztrzep i wlej, po czym dokładnie wymieszaj. Dosyp posiekaną cebulę, chwilę podgrzej. Podawaj skropione olejem sezamowym.

Krok 6

Gotuj dwie minuty i wrzuć wołowinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej