Najprostsza zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj rosół Knorr.

Krok 2

Zmiksuj pomidory, dodaj do rosołu Knorr.

Krok 3

Na koniec dodaj przecier pomidorowy i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowaZupa pomidorowa

Jeśli chcesz przyrządzić prostą, smaczną i uniwersalną zupę, to polecamy przede wszystkim pomidorową. Wykonanie jej podstawowej wersji nie jest czasochłonne. Przede wszystkim potrzebujesz bulionu warzywnego lub mięsnego. Żeby go zrobić, wystarczy ugotować w odpowiedniej ilości wody świeżą włoszczyznę – pod wpływem temperatury warzywa zmiękną i dadzą wyrazisty wywar. Później można je wykorzystać do dowolnej sałatki (np. majonezowej) lub dodać skrojone do przyrządzanej zupy. Podobnie postępuj, gotując bulion mięsny: drobiowy, wieprzowy lub wołowy. By danie zyskało intensywny pomidorowy smak, należy dodać zmiksowane lub podsmażone pomidory, a pod koniec gotowania zaprawić całość przecierem pomidorowym. Możesz z niego zrezygnować lub ewentualnie zastąpić śmietaną. Nie zapomnij o odpowiednim przyprawieniu potrawy. Pomidorową serwuj na gorąco, z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym lub czosnkowymi grzankami. Bezpośrednio przed podaniem oprósz zupę posiekaną pietruszką bądź koperkiem. Wypróbuj ten uniwersalny przepis.