Zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj rosół Knorr.

Krok 2

Zmiksuj pomidory, dodaj do rosołu Knorr.

Krok 3

Na koniec dodaj przecier pomidorowy i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowaZupa pomidorowa

Jeśli chcesz przyrządzić prostą, smaczną i uniwersalną zupę, to polecamy przede wszystkim pomidorową. Wykonanie jej podstawowej wersji nie jest czasochłonne. Przede wszystkim potrzebujesz bulionu warzywnego lub mięsnego. Żeby go zrobić, wystarczy ugotować w odpowiedniej ilości wody świeżą włoszczyznę – pod wpływem temperatury warzywa zmiękną i dadzą wyrazisty wywar. Później można je wykorzystać do dowolnej sałatki (np. majonezowej) lub dodać skrojone do przyrządzanej zupy. Podobnie postępuj, gotując bulion mięsny: drobiowy, wieprzowy lub wołowy. By danie zyskało intensywny pomidorowy smak, należy dodać zmiksowane lub podsmażone pomidory, a pod koniec gotowania zaprawić całość przecierem pomidorowym. Możesz z niego zrezygnować lub ewentualnie zastąpić śmietaną. Nie zapomnij o odpowiednim przyprawieniu potrawy. Pomidorową serwuj na gorąco, z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym lub czosnkowymi grzankami. Bezpośrednio przed podaniem oprósz zupę posiekaną pietruszką bądź koperkiem. Wypróbuj ten uniwersalny przepis.