Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 litry

0.75 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wyrób ciasto naleśnikowe.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 2

Krok 3

W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 4

Krok 5

Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem

Zupa pomidorowa to jedna z najpopularniejszych zup w naszym kraju, którą przygotowuje się na bazie bulionu albo rosołu z warzyw. Głównym jej składnikiem są świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. Zupę pomidorową bardzo często przyprawia się natką pietruszki lub liśćmi bazylii i zabiela śmietaną (do tego celu wykorzystać możesz także jogurt naturalny). Aby nadać jej bardziej wyrazistego smaku, na koniec gotowania warto dodać do niej szczyptę cukru i cynamonu. Zupę pomidorową przeważnie serwuje się z makaronem lub ryżem. Podać możesz ją jednak także z makaronem z ciasta naleśnikowego, który świetnie współgra z zupami, zwłaszcza słodkimi. Makaron tego typu dobrze komponować będzie się także z daniami mięsnymi i warzywami oraz deserami na bazie owoców lodów i bitej śmietany. Jego przygotowanie jest bardzo proste – wystarczy, że usmażysz bardzo cienkie naleśniki, a następnie zwiniesz je w rulony i pokroisz w cienkie plasterki.