Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 litry
0.75 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wyrób ciasto naleśnikowe.

Krok 2
Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3
W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą.

Krok 4
Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 5
Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem
Zupa pomidorowa to jedna z najpopularniejszych zup w naszym kraju, którą przygotowuje się na bazie bulionu albo rosołu z warzyw. Głównym jej składnikiem są świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. Zupę pomidorową bardzo często przyprawia się natką pietruszki lub liśćmi bazylii i zabiela śmietaną (do tego celu wykorzystać możesz także jogurt naturalny). Aby nadać jej bardziej wyrazistego smaku, na koniec gotowania warto dodać do niej szczyptę cukru i cynamonu. Zupę pomidorową przeważnie serwuje się z makaronem lub ryżem. Podać możesz ją jednak także z makaronem z ciasta naleśnikowego, który świetnie współgra z zupami, zwłaszcza słodkimi. Makaron tego typu dobrze komponować będzie się także z daniami mięsnymi i warzywami oraz deserami na bazie owoców lodów i bitej śmietany. Jego przygotowanie jest bardzo proste – wystarczy, że usmażysz bardzo cienkie naleśniki, a następnie zwiniesz je w rulony i pokroisz w cienkie plasterki.