Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 litry

0.75 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wyrób ciasto naleśnikowe.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 1

Krok 2

Następnie usmaż naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 2

Krok 3

W garnku zagotuj 2 l wody, dodaj bulionetki Knorr i mieszaj do momentu, aż się rozpuszczą.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż na patelni przecier pomidorowy, pomidory pokrój w kostkę, po czym całość dodaj do garnka. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 4

Krok 5

Na koniec zmiksuj wszystko na kremową konsystencję. Gotową zupę podawaj z pokrojonymi w cienkie paski naleśnikami.

Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem Zupa pomidorowa z naleśnikowym makaronem

Zupa pomidorowa to jedna z najpopularniejszych zup w naszym kraju, którą przygotowuje się na bazie bulionu albo rosołu z warzyw. Głównym jej składnikiem są świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. Zupę pomidorową bardzo często przyprawia się natką pietruszki lub liśćmi bazylii i zabiela śmietaną (do tego celu wykorzystać możesz także jogurt naturalny). Aby nadać jej bardziej wyrazistego smaku, na koniec gotowania warto dodać do niej szczyptę cukru i cynamonu. Zupę pomidorową przeważnie serwuje się z makaronem lub ryżem. Podać możesz ją jednak także z makaronem z ciasta naleśnikowego, który świetnie współgra z zupami, zwłaszcza słodkimi. Makaron tego typu dobrze komponować będzie się także z daniami mięsnymi i warzywami oraz deserami na bazie owoców lodów i bitej śmietany. Jego przygotowanie jest bardzo proste – wystarczy, że usmażysz bardzo cienkie naleśniki, a następnie zwiniesz je w rulony i pokroisz w cienkie plasterki.