
Składniki
3 sztuki
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 kilogram
500 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.

Krok 2
W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.

Krok 3
Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.

Krok 4
Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Hiszpański chłodnik

