Hiszpański chłodnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

308 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

327 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

500 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.

Hiszpański chłodnik - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.

Hiszpański chłodnik - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.

Hiszpański chłodnik - Krok 3

Krok 4

Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.

Hiszpański chłodnik - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej