Hiszpański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański chłodnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

344 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

348 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

500 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.

Hiszpański chłodnik - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.

Hiszpański chłodnik - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.

Hiszpański chłodnik - Krok 3

Krok 4

Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.

Hiszpański chłodnik - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej