Hiszpański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański chłodnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
354 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

373 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

300 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 kilogram

500 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.

Hiszpański chłodnik - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.

Hiszpański chłodnik - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.

Hiszpański chłodnik - Krok 3

Krok 4

Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.

Hiszpański chłodnik - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpański chłodnikHiszpański chłodnik

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.