Hiszpański chłodnik przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hiszpański chłodnik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

339 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

335 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

500 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Podobnie papryki, czosnek, dymki oraz ogórka. Ogórka wcześniej obierz i usuń pestki.

Hiszpański chłodnik - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj bulionetkę Knorr z 300 mililitrami wody. Wystudź powstały bulion.

Hiszpański chłodnik - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj bulion z sokiem pomidorowym i wszystkimi warzywami. Chłodnik dopraw oliwą, octem oraz sosem worchestershire. Ponownie wymieszaj.

Hiszpański chłodnik - Krok 3

Krok 4

Wstaw chłodnik do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj z lodem i oczyszczonymi łodygami selera naciowego.

Hiszpański chłodnik - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański chłodnik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej