
Składniki
null
null
1 sztuka
6 sztuk
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewkę i ogórki zetrzyj na tarce.
Krok 2
Następnie dodaj do mleka.
Krok 3
Przypraw. Podawaj schłodzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 

Tarta czekoladowa
80 min.
łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej