
Składniki
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
2
1 sztuka
1
2 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.
Krok 2
Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.
Krok 3
Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.
Krok 4
Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej