Składniki
2 szklanki
1
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
2
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.
Krok 2
Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.
Krok 3
Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.
Krok 4
Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej