Chłodnik gościnny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik gościnny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2

1 sztuka

1

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.

Krok 3

Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rybna soljanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej