Chłodnik gościnny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik gościnny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2

1 sztuka

1

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.

Krok 3

Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej