Chłodnik gościnny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik gościnny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.

Krok 3

Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Gnocchi z łososiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej