Chłodnik gościnny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik gościnny

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2

1 sztuka

1

2 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, gdy ostygną posiekaj. Ogórka zetrzyj na grubej tarce. Koperek posiekaj.

Krok 2

Szparagi obierz i zwiąż nicią w snopek. Ugotuj w osolonej wodzie w pionowej pozycji nie zanurzając górnych ich części.

Krok 3

Ostudzone szparagi pokrój w małe kawałki. Szynkę pokrój w cienkie paski.

Krok 4

Wymieszaj zsiadłe mleko ze śmietaną, dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr i dodaj pozostałe składniki. Podawaj dobrze schłodzony. Posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik gościnny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej