
Składniki
30 dekagramów
25 dekagramów
0.5 szklanki
1.2 litra
0.5 szklanki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i opłucz buraki, ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2
Pokrój rybę w paski.

Krok 3
Wlej śmietanę i wino do kefiru, następnie roztrzep trzepaczką. Pokrój brzoskwinie w kostkę.

Krok 4
Dodaj rybę, buraki oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Krok 5
Chłodnik rybny na winie podawaj doprawiony i posypany posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik bez gotowania
Chłodnik rybny na winie to sposób na wykwintny obiad, idealny na letnie popołudnia. Aby go przygotować, na początek buraki umyj, ugotuj, ostudź i obierz ze skórki. Następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Dowolną surową rybę, np. dorsza, karpia lub pstrąga, ugotuj i pokrój w paski. W tym daniu możesz również połączyć ze sobą kilka gatunków ryb. Jeśli mają ości, usuń je dokładnie jeszcze przed ugotowaniem (za pomocą noża i pęsety). Zrobienie tego później może spowodować, że ryba rozpadnie się na małe kawałki. Do czerwonego wina wlej śmietanę i kefir — wszystko dokładnie wymieszaj. Potem dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie z kompotu lub z puszki, rybę oraz buraki. Jeśli chcesz, aby potrawa miała lekko kwaskowaty posmak, wykorzystaj również kwaszonego ogórka albo sok z cytryny. Całość dopraw przyprawą w płynie, a gotowy chłodnik wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj go posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub ćwiartkami ugotowanego jajka. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe — zainspiruj się naszym przepisem!