Chłodnik bez gotowania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik bez gotowania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

25 dekagramów

0.5 szklanki

1.2 litra

0.5 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz buraki, ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Chłodnik bez gotowania - Krok 1

Krok 2

Pokrój rybę w paski.

Chłodnik bez gotowania - Krok 2

Krok 3

Wlej śmietanę i wino do kefiru, następnie roztrzep trzepaczką. Pokrój brzoskwinie w kostkę.

Chłodnik bez gotowania - Krok 3

Krok 4

Dodaj rybę, buraki oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Chłodnik bez gotowania - Krok 4

Krok 5

Chłodnik rybny na winie podawaj doprawiony i posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik bez gotowania - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik bez gotowaniaChłodnik bez gotowania

Chłodnik rybny na winie to sposób na wykwintny obiad, idealny na letnie popołudnia. Aby go przygotować, na początek buraki umyj, ugotuj, ostudź i obierz ze skórki. Następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Dowolną surową rybę, np. dorsza, karpia lub pstrąga, ugotuj i pokrój w paski. W tym daniu możesz również połączyć ze sobą kilka gatunków ryb. Jeśli mają ości, usuń je dokładnie jeszcze przed ugotowaniem (za pomocą noża i pęsety). Zrobienie tego później może spowodować, że ryba rozpadnie się na małe kawałki. Do czerwonego wina wlej śmietanę i kefir — wszystko dokładnie wymieszaj. Potem dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie z kompotu lub z puszki, rybę oraz buraki. Jeśli chcesz, aby potrawa miała lekko kwaskowaty posmak, wykorzystaj również kwaszonego ogórka albo sok z cytryny. Całość dopraw przyprawą w płynie, a gotowy chłodnik wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj go posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub ćwiartkami ugotowanego jajka. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe — zainspiruj się naszym przepisem!