Chłodnik bez gotowania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik bez gotowania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

25 dekagramów

0.5 szklanki

1.2 litra

0.5 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz buraki, ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Chłodnik bez gotowania - Krok 1

Krok 2

Pokrój rybę w paski.

Chłodnik bez gotowania - Krok 2

Krok 3

Wlej śmietanę i wino do kefiru, następnie roztrzep trzepaczką. Pokrój brzoskwinie w kostkę.

Chłodnik bez gotowania - Krok 3

Krok 4

Dodaj rybę, buraki oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Chłodnik bez gotowania - Krok 4

Krok 5

Chłodnik rybny na winie podawaj doprawiony i posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik bez gotowania - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik bez gotowaniaChłodnik bez gotowania

Chłodnik rybny na winie to sposób na wykwintny obiad, idealny na letnie popołudnia. Aby go przygotować, na początek buraki umyj, ugotuj, ostudź i obierz ze skórki. Następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Dowolną surową rybę, np. dorsza, karpia lub pstrąga, ugotuj i pokrój w paski. W tym daniu możesz również połączyć ze sobą kilka gatunków ryb. Jeśli mają ości, usuń je dokładnie jeszcze przed ugotowaniem (za pomocą noża i pęsety). Zrobienie tego później może spowodować, że ryba rozpadnie się na małe kawałki. Do czerwonego wina wlej śmietanę i kefir — wszystko dokładnie wymieszaj. Potem dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie z kompotu lub z puszki, rybę oraz buraki. Jeśli chcesz, aby potrawa miała lekko kwaskowaty posmak, wykorzystaj również kwaszonego ogórka albo sok z cytryny. Całość dopraw przyprawą w płynie, a gotowy chłodnik wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj go posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub ćwiartkami ugotowanego jajka. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe — zainspiruj się naszym przepisem!