Chłodnik bez gotowania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

117 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

25 dekagramów

0.5 szklanki

1.2 litra

0.5 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i opłucz buraki, ugotuj. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Chłodnik bez gotowania - Krok 1

Krok 2

Pokrój rybę w paski.

Chłodnik bez gotowania - Krok 2

Krok 3

Wlej śmietanę i wino do kefiru, następnie roztrzep trzepaczką. Pokrój brzoskwinie w kostkę.

Chłodnik bez gotowania - Krok 3

Krok 4

Dodaj rybę, buraki oraz pokrojone w kostkę brzoskwinie i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Chłodnik bez gotowania - Krok 4

Krok 5

Chłodnik rybny na winie podawaj doprawiony i posypany posiekaną natką pietruszki.

Chłodnik bez gotowania - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik bez gotowania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chłodnik bez gotowaniaChłodnik bez gotowania

Chłodnik rybny na winie to sposób na wykwintny obiad, idealny na letnie popołudnia. Aby go przygotować, na początek buraki umyj, ugotuj, ostudź i obierz ze skórki. Następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Dowolną surową rybę, np. dorsza, karpia lub pstrąga, ugotuj i pokrój w paski. W tym daniu możesz również połączyć ze sobą kilka gatunków ryb. Jeśli mają ości, usuń je dokładnie jeszcze przed ugotowaniem (za pomocą noża i pęsety). Zrobienie tego później może spowodować, że ryba rozpadnie się na małe kawałki. Do czerwonego wina wlej śmietanę i kefir — wszystko dokładnie wymieszaj. Potem dodaj pokrojone w kostkę brzoskwinie z kompotu lub z puszki, rybę oraz buraki. Jeśli chcesz, aby potrawa miała lekko kwaskowaty posmak, wykorzystaj również kwaszonego ogórka albo sok z cytryny. Całość dopraw przyprawą w płynie, a gotowy chłodnik wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj go posiekanym koperkiem, natką pietruszki lub ćwiartkami ugotowanego jajka. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe — zainspiruj się naszym przepisem!