Barszcz rybny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz rybny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

108 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

60 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 dekagramy

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj esencjonalny wywar z resztek rybnych (głowa, ogon, kręgosłup). Wzmocnij smak, dodając 2 kostki Knorr.

Barszcz rybny - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do wywaru.

Barszcz rybny - Krok 2

Krok 3

Mieszając wywar dodaj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr i koncentrat pomidorowy. Dopraw i zagotuj.

Barszcz rybny - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj mąkę ze śmietaną. Następnie dodaj do wywaru, gotuj jeszcze 10 minut.

Barszcz rybny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Barszcz rybny podawaj posypany koperkiem, jajkami ugotowanymi na twardo lub ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz rybny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz rybnyBarszcz rybny

Barszcz rybny to niezwykle interesujący sposób na przyrządzenie tej klasycznej zupy. Zamiast bulionu warzywnego, ugotuj wywar rybny, odpowiednio doprawiając go do smaku. Będzie on podstawą udanej zupy. Kiedy bulion nabierze już wyrazistości, dodaj do niego starte surowe buraki czerwone. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach, żeby ich kawałki były wyczuwalne w potrawie, i gotuj do miękkości. Dodaj do całości barszcz czerwony, by jeszcze bardziej wzmocnić smak zupy. Dopraw ją także koncentratem pomidorowym, który dodatkowo pogłębi jej kolor. Żeby zupa zyskała właściwą, aksamitną konsystencję, zagęść ją dodatkiem kwaśnej śmietany wymieszanej z niewielką ilością mąki pszennej. Barszcz rybny podawaj z ziemniakami, jajkami na twardo, uszkami z mięsem lub uszkami grzybowymi, kleksem śmietany albo jogurtu naturalnego. Smaczny będzie także z dodatkiem mięsnych pasztecików z ciasta francuskiego, koniecznie podanych na ciepło. Zobacz, jak przygotować tę zupę i wypróbuj nasz przepis – nie tylko na święta.