Barszcz czerwony z jabłkiem i grzybami: przepis | Przepisy.pl pixel

Barszcz z jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

4 ziarna

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z jabłkiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z jabłkiem - Krok 2

Krok 3

Przypraw majerankiem, zielem angielskim i startym czosnkiem. Dodaj cukier. Jabłka pokrój na kawałki.

Barszcz z jabłkiem - Krok 3

Krok 4

Umyj i namocz grzyby, pokrój je w paski i, razem z kawałkami jabłek, dodaj do wywaru. Dodaj również starte buraki i gotuj przez 10 minut.

Barszcz z jabłkiem - Krok 4

Krok 5

Po ugotowaniu pozostaw na kilka minut, następnie przecedź.

Barszcz z jabłkiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Barszcz czysty podawaj z pierożkami lub ziemniakami w mundurkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z jabłkiemBarszcz z jabłkiem

Barszcz z jabłkiem to zupa łącząca w sobie słodycz buraczków z lekko kwaskowatym posmakiem jabłek. Koniecznie wypróbuj ten przepis, w którym z połączenia prostych na pozór składników powstaje bardzo ciekawe i eleganckie danie. Na barszczyk czerwony każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis. Barszcz z jabłkiem można zaliczyć do tych mniej znanych wariantów. To nieprawdopodobne, jak wiele może zmienić owoc po dodaniu go do wywaru z buraka. Przede wszystkim wyczuwalny smak jabłka nie dominuje nad buraczkami, za to sprawia, że zupa nabiera wspaniałego, rubinowego koloru. Smak barszczyku urozmaicają również leśne grzyby. Wystarczy dodać dosłownie kilka kawałków suszonych grzybów do garnka z wywarem, aby cieszyć się fantastyczną zupą. Podaj ją z uszkami lub solo, jako dodatek do picia na przykład do krokietów czy pierogów.