
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
20 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
4 ziarna
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki. Następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Przypraw majerankiem, zielem angielskim i startym czosnkiem. Dodaj cukier. Jabłka pokrój na kawałki.

Krok 4
Umyj i namocz grzyby, pokrój je w paski i, razem z kawałkami jabłek, dodaj do wywaru. Dodaj również starte buraki i gotuj przez 10 minut.

Krok 5
Po ugotowaniu pozostaw na kilka minut, następnie przecedź.


Dobra rada:
Barszcz czysty podawaj z pierożkami lub ziemniakami w mundurkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z jabłkiem
Barszcz z jabłkiem to zupa łącząca w sobie słodycz buraczków z lekko kwaskowatym posmakiem jabłek. Koniecznie wypróbuj ten przepis, w którym z połączenia prostych na pozór składników powstaje bardzo ciekawe i eleganckie danie. Na barszczyk czerwony każda gospodyni ma swój sprawdzony przepis. Barszcz z jabłkiem można zaliczyć do tych mniej znanych wariantów. To nieprawdopodobne, jak wiele może zmienić owoc po dodaniu go do wywaru z buraka. Przede wszystkim wyczuwalny smak jabłka nie dominuje nad buraczkami, za to sprawia, że zupa nabiera wspaniałego, rubinowego koloru. Smak barszczyku urozmaicają również leśne grzyby. Wystarczy dodać dosłownie kilka kawałków suszonych grzybów do garnka z wywarem, aby cieszyć się fantastyczną zupą. Podaj ją z uszkami lub solo, jako dodatek do picia na przykład do krokietów czy pierogów.


































