Eintopf z Hanoweru przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Eintopf z Hanoweru

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

600 gramów

2 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę na noc. Na drugi dzień odlej wodę i gotuj ją z boczkiem około 2 godziny w 2 litrach wody pod przykryciem.

Krok 2

Oczyść fasolkę szparagową i pokrój drobno. Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj do garnka ziemniaki, fasolkę szparagową i marchewkę na 30 minut przed końcem gotowania.

Krok 4

Z gruszki i jabłka usuń gniazda nasienne i pokrój je w słupki skraplając sokiem z cytryny.

Krok 5

Wrzuć je do garnka na 10 minut przed końcem gotowania.

Krok 6

Zanim podasz pokrój boczek w paski i wrzuć do zupy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej