
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
null
null
1 sztuka
600 gramów
2 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz fasolę na noc. Na drugi dzień odlej wodę i gotuj ją z boczkiem około 2 godziny w 2 litrach wody pod przykryciem.
Krok 2
Oczyść fasolkę szparagową i pokrój drobno. Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Dodaj do garnka ziemniaki, fasolkę szparagową i marchewkę na 30 minut przed końcem gotowania.
Krok 4
Z gruszki i jabłka usuń gniazda nasienne i pokrój je w słupki skraplając sokiem z cytryny.
Krok 5
Wrzuć je do garnka na 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 6
Zanim podasz pokrój boczek w paski i wrzuć do zupy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej