Eintopf - przepis na zupę niemiecką z Hanoveru | Przepisy.pl pixel

Eintopf z Hanoweru

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

600 gramów

2 łyżki

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę na noc. Na drugi dzień odlej wodę i gotuj ją z boczkiem około 2 godziny w 2 litrach wody pod przykryciem.

Krok 2

Oczyść fasolkę szparagową i pokrój drobno. Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Dodaj do garnka ziemniaki, fasolkę szparagową i marchewkę na 30 minut przed końcem gotowania.

Krok 4

Z gruszki i jabłka usuń gniazda nasienne i pokrój je w słupki skraplając sokiem z cytryny.

Krok 5

Wrzuć je do garnka na 10 minut przed końcem gotowania.

Krok 6

Zanim podasz pokrój boczek w paski i wrzuć do zupy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Eintopf z Hanoweru - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej