Składniki
4 sztuki
3 sztuki
null
null
1 sztuka
600 gramów
2 łyżki
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz fasolę na noc. Na drugi dzień odlej wodę i gotuj ją z boczkiem około 2 godziny w 2 litrach wody pod przykryciem.
Krok 2
Oczyść fasolkę szparagową i pokrój drobno. Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę.
Krok 3
Dodaj do garnka ziemniaki, fasolkę szparagową i marchewkę na 30 minut przed końcem gotowania.
Krok 4
Z gruszki i jabłka usuń gniazda nasienne i pokrój je w słupki skraplając sokiem z cytryny.
Krok 5
Wrzuć je do garnka na 10 minut przed końcem gotowania.
Krok 6
Zanim podasz pokrój boczek w paski i wrzuć do zupy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej