
Składniki
175 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
750 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju.

Krok 2
Ziemniaki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3
W tym czasie obierz resztę warzyw i pokrój w kawałki. Wrzuć do wysokiego garnka razem ze składnikami z patelni i zalej bulionem.

Krok 4
Dopraw odrobiną majeranku, kostką Knorr i gotuj przez około 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.

Krok 5
Zmiksuj zupę na gładki krem.

Krok 6
Zagęść kartoflankę śmietaną, ponownie zagotuj i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej