Gęsta kartoflanka berlińska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gęsta kartoflanka berlińska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

597 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

502 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1098 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 2

Krok 3

W tym czasie obierz resztę warzyw i pokrój w kawałki. Wrzuć do wysokiego garnka razem ze składnikami z patelni i zalej bulionem.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 3

Krok 4

Dopraw odrobiną majeranku, kostką Knorr i gotuj przez około 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 4

Krok 5

Zmiksuj zupę na gładki krem.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 5

Krok 6

Zagęść kartoflankę śmietaną, ponownie zagotuj i podawaj.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • marta k

    marta k , 20.12.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jacek Adamski

    jacek Adamski , 02.10.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jacek Adamski

    jacek Adamski , 02.10.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej