Kartoflanka berlińska – przepis: niemiecka zupa | Przepisy.pl pixel

Gęsta kartoflanka berlińska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

70

heart
766 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

602 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1291 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

750 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 2

Krok 3

W tym czasie obierz resztę warzyw i pokrój w kawałki. Wrzuć do wysokiego garnka razem ze składnikami z patelni i zalej bulionem.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 3

Krok 4

Dopraw odrobiną majeranku, kostką Knorr i gotuj przez około 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 4

Krok 5

Zmiksuj zupę na gładki krem.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 5

Krok 6

Zagęść kartoflankę śmietaną, ponownie zagotuj i podawaj.

Gęsta kartoflanka berlińska - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • marta k

    marta k , 20.12.2019

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jacek Adamski

    jacek Adamski , 02.10.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jacek Adamski

    jacek Adamski , 02.10.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta kartoflanka berlińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gęsta kartoflanka berlińskaGęsta kartoflanka berlińska

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju.