
Składniki
175 gramów
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
250 mililitrów
750 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na 1 łyżeczce oleju.

Krok 2
Ziemniaki oraz cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do boczku. Smaż przez około 10 minut na małym ogniu.

Krok 3
W tym czasie obierz resztę warzyw i pokrój w kawałki. Wrzuć do wysokiego garnka razem ze składnikami z patelni i zalej bulionem.

Krok 4
Dopraw odrobiną majeranku, kostką Knorr i gotuj przez około 30-45 minut, aż warzywa będą miękkie.

Krok 5
Zmiksuj zupę na gładki krem.

Krok 6
Zagęść kartoflankę śmietaną, ponownie zagotuj i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej