PRZEPISY.PL
Zupa fasolowa - autor: przepisy.pl

Zupa fasolowa

  • 60
  • 8
  • Średnie
  • 0
255
osób dodało do Mniamlisty
255
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchewka1 szt
  • seler1 szt
  • por1 szt
  • ząbek czosnku3 szt
  • liść laurowy1 szt
  • majeranek
  • pieprz
  • woda2 l
  • Krok 1

    Namocz fasolę dzień wcześniej, przez około 24 godziny w zimnej wodzie.
  • Krok 2

    Zalej mięso i warzywa 2 litrami wody. Dodaj fasolę, przyprawy i kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Gotuj do momentu, gdy fasola będzie całkowicie miękka.
  • Krok 3

    Wyjmij z wywaru warzywa oraz mięso. Pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 20 minut - do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 4

    Pokrój w kostkę wyjętą z wywaru marchewkę oraz porcje rosołową, po czym ponownie dodaj do zupy.
  • Krok 5

    Pokrój drobno boczek i podsmaż go. Przygotuj zasmażkę Knorr, dodaj wszystko do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.
  • Krok 6

    Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez około 5 minut. Przed podaniem dopraw całość majerankiem i pieprzem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

573
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
69
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
101
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie