Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy pod przykryciem, aż serca zmiękną. Odcedzamy zachowując wywar.

Krok 2

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż zmiękną. Dodajemy serek topiony. Blendujemy na gładki krem.

Krok 3

Dodajemy serca i posiekany koperek. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej