Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy pod przykryciem, aż serca zmiękną. Odcedzamy zachowując wywar.
Krok 2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż zmiękną. Dodajemy serek topiony. Blendujemy na gładki krem.
Krok 3
Dodajemy serca i posiekany koperek. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej