Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
50 dekagramów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serca kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy pod przykryciem, aż serca zmiękną. Odcedzamy zachowując wywar.
Krok 2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż zmiękną. Dodajemy serek topiony. Blendujemy na gładki krem.
Krok 3
Dodajemy serca i posiekany koperek. Podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej