Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy pod przykryciem, aż serca zmiękną. Odcedzamy zachowując wywar.

Krok 2

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż zmiękną. Dodajemy serek topiony. Blendujemy na gładki krem.

Krok 3

Dodajemy serca i posiekany koperek. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej