Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

50 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serca kroimy w plasterki. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotujemy pod przykryciem, aż serca zmiękną. Odcedzamy zachowując wywar.

Krok 2

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy bulionem. Gotujemy, aż zmiękną. Dodajemy serek topiony. Blendujemy na gładki krem.

Krok 3

Dodajemy serca i posiekany koperek. Podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z ziemniaków z sercami drobiowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej