Chrupiące kanapki z łososiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pieczywa posmaruj sosem Hellmann's, następnie ułóż na nich sałatę i łososia.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka, pomidorki i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Na łososiu zrób kilka kropek z sosu Hellmann's i ułóż świeże warzywa. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do kanapek z łososiem podawaj cząstkę cytryny.

5

Opinie o przepisie

  • Renata Mu Kometa

    Renata Mu Kometa

    Tak lubie ale ogórki ,pomidory,sałata ,rzodkiewka z mojego ogrodu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Wisialska

    Wanda Wisialska

    Pysznosci!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Krzysztof, mniam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mężeński

    Krzysztof Mężeński

    A ja jeszcze lepsze- tartinki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Dębski

    Irek Dębski

    Rafał robi lepsze :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos Hellmann's Czosnkowy z jogurtem

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kanapki z łososiem Chrupiące kanapki z łososiem

Chrupkie pieczywo to doskonała alternatywa dla chleba. Tak jak do tradycyjnych kanapek, dodać można do niego wszystko i zjeść je ze smakiem. Popularne wafle ryżowe z łososiem według naszego pomysłu nadają się do częstowania nimi na imprezach, a nawet do zabrania do pracy. Chrupki podać można w stylu skandynawskim, czyli w towarzystwie wędzonego łososia. Ma on pięknie różowy kolor i intensywny smak, będzie świetnie prezentował się na chrupkach. Zamiast masła, użyć możesz czosnkowego majonezu do kanapek. Łosoś najlepiej łączy się ze świeżym ogórkiem oraz pachnącym koperkiem. Kanapkę niech uzupełnią także liść sałaty i soczyste pomidorki koktajlowe. Chrupkie pieczywo ozdób delikatnie kremowym majonezem. Zamiast niego użyć możesz sosu tatarskiego. Kanapki według tego pomysłu sprawdza się także z wędzoną makrelą lub pstrągiem a dla miłośników słonych potraw, nawet ze śledziem.