Kanapka z łososiem i pomidorem i ogórkiem | Przepisy.pl pixel

Chrupiące kanapki z łososiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

367 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka, pomidorki i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Kromki pieczywa posmaruj sosem Hellmann's, następnie ułóż na nich sałatę i łososia.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Na łososiu zrób kilka kropek z sosu Hellmann's i ułóż świeże warzywa. Kanapkę z łososiem i ogórkiem podawaj od razu po przygotowaniu.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do kanapek z łososiem i ogórkiem podawaj cząstkę cytryny.

5

Opinie o przepisie

  • Renata Mu Kometa

    Renata Mu Kometa , 26.02.2015

    Tak lubie ale ogórki ,pomidory,sałata ,rzodkiewka z mojego ogrodu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Wisialska

    Wanda Wisialska , 25.02.2015

    Pysznosci!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.02.2015

    Krzysztof, mniam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mężeński

    Krzysztof Mężeński , 25.02.2015

    A ja jeszcze lepsze- tartinki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Dębski

    Irek Dębski , 25.02.2015

    Rafał robi lepsze :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kanapki z łososiem Chrupiące kanapki z łososiem

Chrupkie pieczywo to doskonała alternatywa dla chleba. Tak jak do tradycyjnych kanapek, dodać można do niego wszystko i zjeść je ze smakiem. Popularne wafle ryżowe z łososiem według naszego pomysłu nadają się do częstowania nimi na imprezach, a nawet do zabrania do pracy. Chrupki podać można w stylu skandynawskim, czyli w towarzystwie wędzonego łososia. Ma on pięknie różowy kolor i intensywny smak, będzie świetnie prezentował się na chrupkach. Zamiast masła, użyć możesz czosnkowego majonezu do kanapek. Łosoś najlepiej łączy się ze świeżym ogórkiem oraz pachnącym koperkiem. Kanapkę niech uzupełnią także liść sałaty i soczyste pomidorki koktajlowe.

Dla kogo?

Kanapki z łososiem i ogórkiem będą idealne dla osób, które lubią nietuzinkowe mieszanki smakowe, połączone na jednej kanapce. Wykorzystując chrupiące pieczywo, nadasz daniu różnych struktur, dzięki czemu jedzenie kanapki stanie się przyjemniejsze!

Na jaką okazję?

Kanapki z łososiem i ogórkiem są świetną alternatywą, którą warto wykorzystać w roli przekąsek na przyjęcie lub spotkanie ze znajomymi. Dzięki wykorzystaniu chrupkiego pieczywa, nie musisz się martwić, że po krótkim czasie kanapki staną się mało apetyczne.

Czy wiesz, że?

Kanapka z łososiem i ogórkiem może być stale urozmaicana. Nasz przepis opiera się na składnikach, których połączenie jest trafne i smaczne. Jeśli jesteś fanem warzyw i różnych mieszanek smakowych, wypróbuj kawałki papryki lub nawet pomidora. Te warzywa w połączeniu z majonezem to strzał w dziesiątkę. Eksperymentuj z recepturą!

Dla urozmaicenia:

Chrupkie pieczywo ozdób delikatnie kremowym majonezem. Zamiast niego użyć możesz sosu tatarskiego. Kanapki według tego pomysłu sprawdzą się także z wędzoną makrelą lub pstrągiem, a dla miłośników słonych potraw, nawet ze śledziem.