Chrupiące kanapki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące kanapki z łososiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

258 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

297 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki pieczywa posmaruj sosem Hellmann's, następnie ułóż na nich sałatę i łososia.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Ogórka, pomidorki i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Na łososiu zrób kilka kropek z sosu Hellmann's i ułóż świeże warzywa. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Chrupiące kanapki z łososiem  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do kanapek z łososiem podawaj cząstkę cytryny.

5

Opinie o przepisie

  • Renata Mu Kometa

    Renata Mu Kometa , 26.02.2015

    Tak lubie ale ogórki ,pomidory,sałata ,rzodkiewka z mojego ogrodu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Wisialska

    Wanda Wisialska , 25.02.2015

    Pysznosci!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.02.2015

    Krzysztof, mniam! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mężeński

    Krzysztof Mężeński , 25.02.2015

    A ja jeszcze lepsze- tartinki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Dębski

    Irek Dębski , 25.02.2015

    Rafał robi lepsze :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące kanapki z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące kanapki z łososiem Chrupiące kanapki z łososiem

Chrupkie pieczywo to doskonała alternatywa dla chleba. Tak jak do tradycyjnych kanapek, dodać można do niego wszystko i zjeść je ze smakiem. Popularne wafle ryżowe z łososiem według naszego pomysłu nadają się do częstowania nimi na imprezach, a nawet do zabrania do pracy. Chrupki podać można w stylu skandynawskim, czyli w towarzystwie wędzonego łososia. Ma on pięknie różowy kolor i intensywny smak, będzie świetnie prezentował się na chrupkach. Zamiast masła, użyć możesz czosnkowego majonezu do kanapek. Łosoś najlepiej łączy się ze świeżym ogórkiem oraz pachnącym koperkiem. Kanapkę niech uzupełnią także liść sałaty i soczyste pomidorki koktajlowe. Chrupkie pieczywo ozdób delikatnie kremowym majonezem. Zamiast niego użyć możesz sosu tatarskiego. Kanapki według tego pomysłu sprawdza się także z wędzoną makrelą lub pstrągiem a dla miłośników słonych potraw, nawet ze śledziem.