
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka, pomidorki i rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2
Kromki pieczywa posmaruj sosem Hellmann's, następnie ułóż na nich sałatę i łososia.

Krok 3
Na łososiu zrób kilka kropek z sosu Hellmann's i ułóż świeże warzywa. Kanapkę z łososiem i ogórkiem podawaj od razu po przygotowaniu.


Dobra rada:
Do kanapek z łososiem i ogórkiem podawaj cząstkę cytryny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chrupiące kanapki z łososiem
Chrupkie pieczywo to doskonała alternatywa dla chleba. Tak jak do tradycyjnych kanapek, dodać można do niego wszystko i zjeść je ze smakiem. Popularne wafle ryżowe z łososiem według naszego pomysłu nadają się do częstowania nimi na imprezach, a nawet do zabrania do pracy. Chrupki podać można w stylu skandynawskim, czyli w towarzystwie wędzonego łososia. Ma on pięknie różowy kolor i intensywny smak, będzie świetnie prezentował się na chrupkach. Zamiast masła, użyć możesz czosnkowego majonezu do kanapek. Łosoś najlepiej łączy się ze świeżym ogórkiem oraz pachnącym koperkiem. Kanapkę niech uzupełnią także liść sałaty i soczyste pomidorki koktajlowe.
Dla kogo?
Kanapki z łososiem i ogórkiem będą idealne dla osób, które lubią nietuzinkowe mieszanki smakowe, połączone na jednej kanapce. Wykorzystując chrupiące pieczywo, nadasz daniu różnych struktur, dzięki czemu jedzenie kanapki stanie się przyjemniejsze!
Na jaką okazję?
Kanapki z łososiem i ogórkiem są świetną alternatywą, którą warto wykorzystać w roli przekąsek na przyjęcie lub spotkanie ze znajomymi. Dzięki wykorzystaniu chrupkiego pieczywa, nie musisz się martwić, że po krótkim czasie kanapki staną się mało apetyczne.
Czy wiesz, że?
Kanapka z łososiem i ogórkiem może być stale urozmaicana. Nasz przepis opiera się na składnikach, których połączenie jest trafne i smaczne. Jeśli jesteś fanem warzyw i różnych mieszanek smakowych, wypróbuj kawałki papryki lub nawet pomidora. Te warzywa w połączeniu z majonezem to strzał w dziesiątkę. Eksperymentuj z recepturą!
Dla urozmaicenia:
Chrupkie pieczywo ozdób delikatnie kremowym majonezem. Zamiast niego użyć możesz sosu tatarskiego. Kanapki według tego pomysłu sprawdzą się także z wędzoną makrelą lub pstrągiem, a dla miłośników słonych potraw, nawet ze śledziem.