Grzanka z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanka z rydzami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rydze (najlepiej te malutkie) oczyszczamy i podsmażamy na oliwie z rozmarynem z dodatkiem soli i pieprzu. Chleb podpiekamy w tosterze.

Krok 2

Kromki smarujemy majonezem. Na wierzchu układamy podsmażone na złoto rydze. Podajemy cieplutkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej