Grzanka z rydzami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanka z rydzami

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rydze (najlepiej te malutkie) oczyszczamy i podsmażamy na oliwie z rozmarynem z dodatkiem soli i pieprzu. Chleb podpiekamy w tosterze.

Krok 2

Kromki smarujemy majonezem. Na wierzchu układamy podsmażone na złoto rydze. Podajemy cieplutkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanka z rydzami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej