Croissant z boczkiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Croissant z boczkiem i jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 plastrów

0.5 łyżki

4 sztuki

2 listków

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni połóż plastry boczku i smaż aż stanie się chrupiący. Zdejmij z patelni na papier.

Krok 2

Do patelni dodaj masło i wbij jaja. Dopraw do smaku i usmaż delikatnie mieszając.

Krok 3

Croissanty podgrzej w rozgranym do 180 stopni piekarniku 3-4 minuty, przekrój na pół, posmaruj majonezem, ułóż sałatę, bekon, usmażone jaja i plastry pomidora.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 11.04.2025

    Super pomysł na śniadanie lub na kolację. Ja zrobiłam z jajkiem na miękko.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej