Croissant z boczkiem i jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Croissant z boczkiem i jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

6 plastrów

0.5 łyżki

4 sztuki

2 listków

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni połóż plastry boczku i smaż aż stanie się chrupiący. Zdejmij z patelni na papier.

Krok 2

Do patelni dodaj masło i wbij jaja. Dopraw do smaku i usmaż delikatnie mieszając.

Krok 3

Croissanty podgrzej w rozgranym do 180 stopni piekarniku 3-4 minuty, przekrój na pół, posmaruj majonezem, ułóż sałatę, bekon, usmażone jaja i plastry pomidora.

1

Opinie o przepisie

  • A

    A , 11.04.2025

    Super pomysł na śniadanie lub na kolację. Ja zrobiłam z jajkiem na miękko.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Croissant z boczkiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej