Pasta z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 sztuka

null

1 łyżka

6 sztuk

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo.

Krok 2

Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 3

4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.

Krok 4

Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej