Pasta z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 sztuka

null

1 łyżka

6 sztuk

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo.

Krok 2

Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 3

4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.

Krok 4

Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej