
Składniki
null
1 szklanka
1 sztuka
null
1 łyżka
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 2
Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.
Krok 3
4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.
Krok 4
Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej