
Składniki
null
1 szklanka
1 sztuka
null
1 łyżka
6 sztuk
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 2
Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.
Krok 3
4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.
Krok 4
Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej