Pasta z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 sztuka

null

1 łyżka

6 sztuk

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo.

Krok 2

Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 3

4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.

Krok 4

Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej