
Składniki
null
0.5 szklanki
3 sztuki
null
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj jajko z majonezem, śmietaną i szczypiorkiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej