
Składniki
0.25 szklanki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.25 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i usmaż na maśle*.
Krok 2
Dodaj bulion i śmietankę. Gotuj na malutkim ogniu, aż bulion odparuje.
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed końcem dodaj parmezan. Podawaj do makaronu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej