Sos biały przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos biały

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i usmaż na maśle*.

Krok 2

Dodaj bulion i śmietankę. Gotuj na malutkim ogniu, aż bulion odparuje.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed końcem dodaj parmezan. Podawaj do makaronu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej