
Składniki
0.25 szklanki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.25 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i usmaż na maśle*.
Krok 2
Dodaj bulion i śmietankę. Gotuj na malutkim ogniu, aż bulion odparuje.
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed końcem dodaj parmezan. Podawaj do makaronu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej