Sos biały

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i usmaż na maśle*.

Krok 2

Dodaj bulion i śmietankę. Gotuj na malutkim ogniu, aż bulion odparuje.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed końcem dodaj parmezan. Podawaj do makaronu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej