Sos biały przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos biały

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i usmaż na maśle*.

Krok 2

Dodaj bulion i śmietankę. Gotuj na malutkim ogniu, aż bulion odparuje.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem. Tuż przed końcem dodaj parmezan. Podawaj do makaronu. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos biały - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej