Dressing feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 mililitrów

1 szczypta

125 gramów

10 gramów

2 sztuki

2 łyżki

15 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej