Dressing feta do sałatek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dressing feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 mililitrów

1 szczypta

125 gramów

10 gramów

2 sztuki

2 łyżki

15 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dressing feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej