
Składniki
5 mililitrów
1 szczypta
125 gramów
10 gramów
2 sztuki
2 łyżki
15 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj.
Krok 2
Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej