
Składniki
5 mililitrów
1 szczypta
125 gramów
10 gramów
2 sztuki
2 łyżki
15 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj.
Krok 2
Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej