Dressing feta

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 mililitrów

1 szczypta

125 gramów

10 gramów

2 sztuki

2 łyżki

15 gramów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj.

Krok 2

Do miski wrzuć ser, maślankę, czosnek, natkę, oregano, sok z cytryny, oliwę i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Powstały dressing schłódź w lodówce. Podawaj do sałaty lub do sałatek ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej