Sos carski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos carski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

30 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Połącz z koniakiem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.

Krok 3

Wymieszaj z majonezem i kawiorem.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem i solą i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej