Sos carski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos carski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

30 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Połącz z koniakiem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.

Krok 3

Wymieszaj z majonezem i kawiorem.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem i solą i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej