Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
50 mililitrów
1 łyżka
30 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Połącz z koniakiem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.
Krok 3
Wymieszaj z majonezem i kawiorem.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem i solą i wymieszaj.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej