Sos carski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos carski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

50 mililitrów

1 łyżka

30 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Połącz z koniakiem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.

Krok 3

Wymieszaj z majonezem i kawiorem.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem i solą i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos carski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej