
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
50 mililitrów
1 łyżka
30 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Orzechy sparz, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Połącz z koniakiem, przykryj i pozostaw na 2 godziny.
Krok 3
Wymieszaj z majonezem i kawiorem.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, pieprzem i solą i wymieszaj.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej