Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
3 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do musztardy dodaj jogurt, sok z cytryny, gałkę muszkatołową, mieloną gorczycę, sól i cukier.
Krok 2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj sos do dań mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej