Sos musztardowy na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do musztardy dodaj jogurt, sok z cytryny, gałkę muszkatołową, mieloną gorczycę, sól i cukier.

Krok 2

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj sos do dań mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowy na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej