Sos waniliowy Kaiserschmarn przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos waniliowy Kaiserschmarn

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czubatą łyżkę budyniu waniliowego rozprowadź w około 100 mililitrach zimnego mleka.

Krok 2

Pozostałe mleko zagotuj, dodaj do niego rozmieszany budyń. Mleko powinno lekko zgęstnieć.

Krok 3

Żółtka jaj utrzyj z cukrem na białą puszystą masę, cały czas mieszając dodawaj powoli gorące mleko z budyniem.

Krok 4

Sos podawaj zimny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.

Czytaj więcej

Czym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!

Czytaj więcej