
Składniki
300 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czubatą łyżkę budyniu waniliowego rozprowadź w około 100 mililitrach zimnego mleka.
Krok 2
Pozostałe mleko zagotuj, dodaj do niego rozmieszany budyń. Mleko powinno lekko zgęstnieć.
Krok 3
Żółtka jaj utrzyj z cukrem na białą puszystą masę, cały czas mieszając dodawaj powoli gorące mleko z budyniem.
Krok 4
Sos podawaj zimny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos waniliowy Kaiserschmarn
Jeżeli chcesz wprowadzić do swojego menu odrobinę słodyczy, to sos waniliowy z budyniu będzie strzałem w dziesiątkę. Zaserwuj go do ulubionych wypieków, naleśników czy placków i ciesz się smakiem, który podbije podniebienia wszystkich łasuchów. To jak, kiedy zaczynasz przygotowania?
Dla kogo?
Odrobina słodyczy jeszcze nikomu nie zaszkodziła, więc polecamy szybki sos waniliowy z budyniu każdej osobie! Ten specjał charakteryzuje się delikatnym smakiem, więc pasuje do wielu potraw. Wiesz już, z czym zaserwujesz sos budyniowy Kaiserschmarn? Daj znać w komentarzu!
Na jaką okazję?
Przygotuj sos budyniowy do naleśników lub innych dań obiadowych i ciesz się pysznym posiłkiem. Możesz również polać nim lody i zaserwować je w takiej formie na większej uroczystości, np. urodzinach lub imieninach. Jesteśmy pewni, że wszyscy goście zjedzą taki deser z wielkim uśmiechem na twarzy.
Czy wiesz, że?
Jeżeli chcesz, by sos waniliowy miał idealną konsystencję, często mieszaj go podczas gotowania. W ten sposób zapobiegniesz przypaleniu specjału i dokładnie połączysz ze sobą składniki. Spodziewaj się puszystej masy o idealnej konsystencji i wyjątkowym smaku, który zachwyci wszystkich krytyków kulinarnych.
Dla urozmaicenia:
Gdy skończysz przygotowania, to odczekaj chwilę, aby sos waniliowy Kaiserschmarn zdążył ostygnąć. Serwuj przysmak z ulubionymi daniami, my w szczególności polecamy słodkie placki lub naleśniki, ale możesz komponować go według własnych preferencji. Później podziel się opinią o przepisie w komentarzu!






























