Sos waniliowy z budyniu - szybki i prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Sos waniliowy Kaiserschmarn

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czubatą łyżkę budyniu waniliowego rozprowadź w około 100 mililitrach zimnego mleka.

Krok 2

Pozostałe mleko zagotuj, dodaj do niego rozmieszany budyń. Mleko powinno lekko zgęstnieć.

Krok 3

Żółtka jaj utrzyj z cukrem na białą puszystą masę, cały czas mieszając dodawaj powoli gorące mleko z budyniem.

Krok 4

Sos podawaj zimny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos waniliowy Kaiserschmarn - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chutney pomidorowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos waniliowy KaiserschmarnSos waniliowy Kaiserschmarn

Jeżeli chcesz wprowadzić do swojego menu odrobinę słodyczy, to sos waniliowy z budyniu będzie strzałem w dziesiątkę. Zaserwuj go do ulubionych wypieków, naleśników czy placków i ciesz się smakiem, który podbije podniebienia wszystkich łasuchów. To jak, kiedy zaczynasz przygotowania? 

Dla kogo?

Odrobina słodyczy jeszcze nikomu nie zaszkodziła, więc polecamy szybki sos waniliowy z budyniu każdej osobie! Ten specjał charakteryzuje się delikatnym smakiem, więc pasuje do wielu potraw. Wiesz już, z czym zaserwujesz sos budyniowy Kaiserschmarn? Daj znać w komentarzu!

Na jaką okazję?

Przygotuj sos budyniowy do naleśników lub innych dań obiadowych i ciesz się pysznym posiłkiem. Możesz również polać nim lody i zaserwować je w takiej formie na większej uroczystości, np. urodzinach lub imieninach. Jesteśmy pewni, że wszyscy goście zjedzą taki deser z wielkim uśmiechem na twarzy. 

Czy wiesz, że?

Jeżeli chcesz, by sos waniliowy miał idealną konsystencję, często mieszaj go podczas gotowania. W ten sposób zapobiegniesz przypaleniu specjału i dokładnie połączysz ze sobą składniki. Spodziewaj się puszystej masy o idealnej konsystencji i wyjątkowym smaku, który zachwyci wszystkich krytyków kulinarnych. 

Dla urozmaicenia:

Gdy skończysz przygotowania, to odczekaj chwilę, aby sos waniliowy Kaiserschmarn zdążył ostygnąć. Serwuj przysmak z ulubionymi daniami, my w szczególności polecamy słodkie placki lub naleśniki, ale możesz komponować go według własnych preferencji. Później podziel się opinią o przepisie w komentarzu!