Składniki
300 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czubatą łyżkę budyniu waniliowego rozprowadź w około 100 mililitrach zimnego mleka.
Krok 2
Pozostałe mleko zagotuj, dodaj do niego rozmieszany budyń. Mleko powinno lekko zgęstnieć.
Krok 3
Żółtka jaj utrzyj z cukrem na białą puszystą masę, cały czas mieszając dodawaj powoli gorące mleko z budyniem.
Krok 4
Sos podawaj zimny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej