Sos indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos indyjski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę bardzo drobno pokrój.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę do majonezu.

Krok 3

Wsyp curry i bardzo dokładnie wymieszaj. Podawaj na zimno do mięs, ryb i warzyw.

Krok 4

Majonez wymieszaj z sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej