Sos indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos indyjski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę bardzo drobno pokrój.

Krok 2

Następnie dodaj cebulę do majonezu.

Krok 3

Wsyp curry i bardzo dokładnie wymieszaj. Podawaj na zimno do mięs, ryb i warzyw.

Krok 4

Majonez wymieszaj z sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej