
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
0.5 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pierś z kurczaka w paski i oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2
Sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze liście. Pokrój cebulę w cienkie plastry, a pomidory w małe cząstki. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę.

Krok 3
Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą, a następnie połącz z jogurtem i majonezem.

Krok 4
Pierś z kurczaka usmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor i lekko przestudź.

Krok 5
Sałatę, pomidory, paprykę, cebulę i usmażoną pierś z kurczaka delikatnie wymieszaj i polej sosem.


Dobra rada:
Do tej sałatki doskonale pasuje również sałata lodowa.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka gyros z kurczaka
Sałatka gyros z kurczaka to wyraziste danie, które przypadnie do gustu osobom lubiącym połączenie soczystego mięsa drobiowego z chrupiącymi, świeżymi warzywami. Pierś z kurczaka z dodatkiem przyprawy gyros jest dość pikantna i ma charakterystyczny paprykowo-ziołowy smak. Łączy się ją z sałatą lollo bianco (karbowaną, o delikatnie orzechowym smaku), radicchio, pomidorami, czerwoną cebulą oraz papryką. Całość polana jest gęstym czosnkowym sosem na bazie majonezu i jogurtu. Przy tego rodzaju daniu sprawdzi się też sałata lodowa. Sałatkę serwuje się zazwyczaj na kolację lub jako jedną z przekąsek podczas przyjęcia. Podaje się ją z chlebkiem pita, przyrumienioną w piekarniku bagietką albo posypuje drobnymi grzankami. Potrawa przygotowana z sałat wykorzystywanych zazwyczaj do dekoracji dań jest kolorowa i ładnie prezentuje się na stole. Serwuj ją w przezroczystej salaterce lub na dużym talerzu. Masz ochotę na pikantną sałatkę? Przygotuj ją według podanego przepisu.