Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić, osuszyć i natrzeć marynatą do kurczka Knorr. Pierś zgrillować lub usmażyć na patelni. Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli. Sałatkę polac przygotowanym sosem przed podaniem.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej