
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka oczyścić, osuszyć i natrzeć marynatą do kurczka Knorr. Pierś zgrillować lub usmażyć na patelni. Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli. Sałatkę polac przygotowanym sosem przed podaniem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej