Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić, osuszyć i natrzeć marynatą do kurczka Knorr. Pierś zgrillować lub usmażyć na patelni. Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli. Sałatkę polac przygotowanym sosem przed podaniem.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej