Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić, osuszyć i natrzeć marynatą do kurczka Knorr. Pierś zgrillować lub usmażyć na patelni. Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka, awokado i gorgonzole pokroić w kostkę. Sałaty wrzucić do dużej miski. Dodać kurczaka, awokado, żurawinę ii orzechy. Lekko wymieszać. Na wierzchu ułożyć kostki gorgonzoli. Sałatkę polac przygotowanym sosem przed podaniem.

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej