Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
łatwe
3344 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą Knorr i usmaż na patelni. Ryż ugotuj.
Krok 2
Fasolę białą, czerwoną i kukurydzę odcedź.
Krok 3
Wymieszaj w misce ugotowany ryż z fasolkami i kukurydzą oraz mięsem.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Ketchupem Hellmann’s, a następnie dodaj do sałatki. Możesz też doprawić potrawę kilkoma kroplami sosu tabasco. Podawaj z chipsami nachos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
Lubisz kurczaka na ostro, czerwoną fasolę i kukurydzę? Jeśli tak, pikantna sałatka meksykańska z ryżem to dla ciebie trafiony pomysł na treściwy lunch lub kolację. Przygotowanie tego dania zajmuje zaledwie kilkanaście minut, więc doskonale sprawdzi się ono również na imprezie lub wtedy, gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Sałatkę meksykańską możesz przyrządzić na bazie kurczaka lub postawić na wersję wegetariańską, i zastąpić go żółtym serem, startym na tarce o grubych oczkach lub pokrojonym w kostkę. Smak sałatki świetnie podkreśli sos paprykowo-ziołowy, majonezowo-ketchupowy lub tabasco. Do jej przyprawienia, poza solą i pieprzem, warto wykorzystać szczyptę chili oraz oregano. Zamiast dodawać ryż, możesz zaserwować ją z grzankami, pieczywem, chipsami nachos lub z plackami tortilli. Przed podaniem, sałatkę najlepiej włożyć do lodówki na około godzinę.