Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
łatwe
3546 osób zapisało

Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą Knorr i usmaż na patelni. Ryż ugotuj.
Krok 2
Fasolę białą, czerwoną i kukurydzę odcedź.
Krok 3
Wymieszaj w misce ugotowany ryż z fasolkami i kukurydzą oraz mięsem.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Ketchupem Hellmann’s, a następnie dodaj do sałatki. Możesz też doprawić potrawę kilkoma kroplami sosu tabasco. Podawaj z chipsami nachos.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
Lubisz kurczaka na ostro, czerwoną fasolę i kukurydzę? Jeśli tak, pikantna sałatka meksykańska z ryżem to dla ciebie trafiony pomysł na treściwy lunch lub kolację. Przygotowanie tego dania zajmuje zaledwie kilkanaście minut, więc doskonale sprawdzi się ono również na imprezie lub wtedy, gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Sałatkę meksykańską możesz przyrządzić na bazie kurczaka lub postawić na wersję wegetariańską, i zastąpić go żółtym serem, startym na tarce o grubych oczkach lub pokrojonym w kostkę. Smak sałatki świetnie podkreśli sos paprykowo-ziołowy, majonezowo-ketchupowy lub tabasco. Do jej przyprawienia, poza solą i pieprzem, warto wykorzystać szczyptę chili oraz oregano. Zamiast dodawać ryż, możesz zaserwować ją z grzankami, pieczywem, chipsami nachos lub z plackami tortilli. Przed podaniem, sałatkę najlepiej włożyć do lodówki na około godzinę.