Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
łatwe
3873 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
4 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawą Knorr i usmaż na patelni. Ryż ugotuj.

Krok 2
Fasolę białą, czerwoną i kukurydzę odcedź.

Krok 3
Wymieszaj w misce ugotowany ryż z fasolkami i kukurydzą oraz mięsem.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Ketchupem Hellmann's, a następnie dodaj do sałatki. Możesz też doprawić potrawę kilkoma kroplami sosu tabasco. Podawaj z chipsami nachos.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantna sałatka meksykańska z ryżem
Lubisz kurczaka na ostro, czerwoną fasolę i kukurydzę? Jeśli tak, pikantna sałatka meksykańska z ryżem to dla Ciebie trafiony pomysł na treściwy lunch lub kolację. Zapoznaj się z naszą recepturą, listą składników i do dzieła! Sałatka meksykańska z ryżem i czerwona fasolą zapada w pamięć na długo. Skusisz się? Smacznego!
Dla kogo?
Sałatka meksykańska z kurczakiem i ryżem to danie dla wszystkich miłośników intensywnych smaków. Danie przypadnie również do gustu fanom ostrości, którą gwarantują nasze składniki. Spróbuj i przekonaj się, jak dobrze smakuje sałatka meksykańska z ryżem i kurczakiem.
Na jaką okazję?
Przygotowanie tego dania zajmuje zaledwie kilkanaście minut, więc sałatka meksykańska z ryżem sprawdzi się na imprezie lub przyjęciu z rodziną. Zaserwujesz ją również, gdy odwiedzą cię niespodziewani goście. Sałatkę meksykańską możesz przyrządzić na bazie kurczaka lub postawić na wersję wegetariańską.
Czy wiesz, że?
Możesz dowolnie eksperymentować z naszą recepturą na pikantną sałatkę meksykańską z ryżem. Kurczaka zastąpisz żółtym serem startym na tarce o grubych oczkach lub pokrojonym w kostkę. Smak sałatki świetnie podkreślą również: sos paprykowo-ziołowy, majonezowo-ketchupowy lub tabasco. To Ty dyktujesz warunki!
Dla urozmaicenia:
Do przyprawienia sałatki, poza solą i pieprzem, warto wykorzystać szczyptę chili oraz oregano. Zamiast dodawać ryż, możesz zaserwować ją z grzankami, pieczywem, chipsami nachos lub z plackami tortilli. Przed podaniem sałatkę najlepiej włożyć do lodówki na około godzinę.