Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć, pokroić w paseczki, wymieszać z przyprawami i usmażyć na patelni grillowej.

Krok 2

Pomidorki pokroić na połówki a ser żółty w kostkę. Orzechy włoskie uprażyć na maśle przez kilka minut.

Krok 3

Mieszankę sałat, piersi z kurczaka, pomidorki i ser żółty, wymieszać razem ze sobą. Przygotować sos sałatkowy, polać 15 min. przed podaniem i posypać uprażonymi orzechami włoskimi.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej