Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi
łatwe
82 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć, pokroić w paseczki, wymieszać z przyprawami i usmażyć na patelni grillowej.
Krok 2
Pomidorki pokroić na połówki a ser żółty w kostkę. Orzechy włoskie uprażyć na maśle przez kilka minut.
Krok 3
Mieszankę sałat, piersi z kurczaka, pomidorki i ser żółty, wymieszać razem ze sobą. Przygotować sos sałatkowy, polać 15 min. przed podaniem i posypać uprażonymi orzechami włoskimi.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej