Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi

Autor: Mateusz Rosadziński

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć, pokroić w paseczki, wymieszać z przyprawami i usmażyć na patelni grillowej.

Krok 2

Pomidorki pokroić na połówki a ser żółty w kostkę. Orzechy włoskie uprażyć na maśle przez kilka minut.

Krok 3

Mieszankę sałat, piersi z kurczaka, pomidorki i ser żółty, wymieszać razem ze sobą. Przygotować sos sałatkowy, polać 15 min. przed podaniem i posypać uprażonymi orzechami włoskimi.

Mateusz Rosadziński

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej