Sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi
łatwe
67 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć, pokroić w paseczki, wymieszać z przyprawami i usmażyć na patelni grillowej.
Krok 2
Pomidorki pokroić na połówki a ser żółty w kostkę. Orzechy włoskie uprażyć na maśle przez kilka minut.
Krok 3
Mieszankę sałat, piersi z kurczaka, pomidorki i ser żółty, wymieszać razem ze sobą. Przygotować sos sałatkowy, polać 15 min. przed podaniem i posypać uprażonymi orzechami włoskimi.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej