Sałatka kurczak w zaroślach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kurczak w zaroślach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

5 dekagramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki

Krok 2

Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.

Krok 3

Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej