
Składniki
150 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 pęczek
1 opakowanie
5 dekagramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki
Krok 2
Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.
Krok 3
Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej