Sałatka kurczak w zaroślach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kurczak w zaroślach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

5 dekagramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki

Krok 2

Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.

Krok 3

Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej