
Składniki
150 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 pęczek
1 opakowanie
5 dekagramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki
Krok 2
Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.
Krok 3
Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej