Składniki
2 sztuki
250 gramów
1 pęczek
5 dekagramów
150 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki
Krok 2
Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.
Krok 3
Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej