Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

528 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 sztuka

6 plastrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr. Pomidora pokrój w plastry.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 1

Krok 2

Posmaruj kromki przyprawionym majonezem, a na wierzchu ułóż liście sałaty oraz plastry pomidora.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 2

Krok 3

Smaż boczek na patelni, do czasu, gdy stanie się chrupki. Następnie ułóż go na kromkach i przykryj plastrem szynki z indyka.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane kromki złóż ze sobą po dwie, po czym przekrój je na krzyż.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 4

Krok 5

Uzyskane trójkąty przebij wykałaczką, aby się nie rozpadły.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową kanapkę możesz podawać z frytkami lub sałatką z białej kapusty.

2

Opinie o przepisie

  • Oliwia Gadaj

    Oliwia Gadaj, 27.09.2018

    mysle,ze to dobry pomysł i całkiem smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Francuskie tosty serowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indykaKanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Na kolację, zamiast tradycyjnych kanapek z serem i szynką, zaserwuj swoim bliskim kanapkę klubową. Bardzo dobrze sprawdzi się ona także jako przekąska na przyjęcie – wystarczy, że pokroisz ją na mniejsze kawałki i nabijesz na wykałaczki. Kanapka klubowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i poradzą sobie z nią nawet osoby stawiające swoje pierwsze kroki w kuchni. Skąd nazwa kanapki? Jedne ze źródeł historycznych podają, że po raz pierwszy zaserwowana została ona pod koniec dziewiętnastego wieku w jednym z luksusowych klubów hazardowych w Nowym Jorku. Początkowo do kanapki klubowej dodawano mięso kurczaka, z czasem jednak, zastąpione zostało ono szynką z indyka. Występuje ona również w wersji wegetariańskiej – wówczas serwuje się ją z humusem, awokado lub szpinakiem. Kanapkę tą podaje się z majonezem, musztardą lub musztardą miodową.