Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

542 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 sztuka

6 plastrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr. Pomidora pokrój w plastry.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 1

Krok 2

Posmaruj kromki przyprawionym majonezem, a na wierzchu ułóż liście sałaty oraz plastry pomidora.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 2

Krok 3

Smaż boczek na patelni, do czasu, gdy stanie się chrupki. Następnie ułóż go na kromkach i przykryj plastrem szynki z indyka.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane kromki złóż ze sobą po dwie, po czym przekrój je na krzyż.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 4

Krok 5

Uzyskane trójkąty przebij wykałaczką, aby się nie rozpadły.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową kanapkę możesz podawać z frytkami lub sałatką z białej kapusty.

2

Opinie o przepisie

  • Oliwia Gadaj

    Oliwia Gadaj , 27.09.2018

    mysle,ze to dobry pomysł i całkiem smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indykaKanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Na kolację, zamiast tradycyjnych kanapek z serem i szynką, zaserwuj swoim bliskim kanapkę klubową. Bardzo dobrze sprawdzi się ona także jako przekąska na przyjęcie – wystarczy, że pokroisz ją na mniejsze kawałki i nabijesz na wykałaczki. Kanapka klubowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i poradzą sobie z nią nawet osoby stawiające swoje pierwsze kroki w kuchni. Skąd nazwa kanapki? Jedne ze źródeł historycznych podają, że po raz pierwszy zaserwowana została ona pod koniec dziewiętnastego wieku w jednym z luksusowych klubów hazardowych w Nowym Jorku. Początkowo do kanapki klubowej dodawano mięso kurczaka, z czasem jednak, zastąpione zostało ono szynką z indyka. Występuje ona również w wersji wegetariańskiej – wówczas serwuje się ją z humusem, awokado lub szpinakiem. Kanapkę tą podaje się z majonezem, musztardą lub musztardą miodową.