Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
597 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

255 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

1 sztuka

6 plastrów

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr. Pomidora pokrój w plastry.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 1

Krok 2

Posmaruj kromki przyprawionym majonezem, a na wierzchu ułóż liście sałaty oraz plastry pomidora.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 2

Krok 3

Smaż boczek na patelni, do czasu, gdy stanie się chrupki. Następnie ułóż go na kromkach i przykryj plastrem szynki z indyka.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowane kromki złóż ze sobą po dwie, po czym przekrój je na krzyż.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 4

Krok 5

Uzyskane trójkąty przebij wykałaczką, aby się nie rozpadły.

Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową kanapkę możesz podawać z frytkami lub sałatką z białej kapusty.

2

Opinie o przepisie

  • Oliwia Gadaj

    Oliwia Gadaj , 27.09.2018

    mysle,ze to dobry pomysł i całkiem smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indykaKanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka

Na kolację, zamiast tradycyjnych kanapek z serem i szynką, zaserwuj swoim bliskim kanapkę klubową. Bardzo dobrze sprawdzi się ona także jako przekąska na przyjęcie – wystarczy, że pokroisz ją na mniejsze kawałki i nabijesz na wykałaczki. Kanapka klubowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i poradzą sobie z nią nawet osoby stawiające swoje pierwsze kroki w kuchni. Skąd nazwa kanapki? Jedne ze źródeł historycznych podają, że po raz pierwszy zaserwowana została ona pod koniec dziewiętnastego wieku w jednym z luksusowych klubów hazardowych w Nowym Jorku. Początkowo do kanapki klubowej dodawano mięso kurczaka, z czasem jednak, zastąpione zostało ono szynką z indyka. Występuje ona również w wersji wegetariańskiej – wówczas serwuje się ją z humusem, awokado lub szpinakiem. Kanapkę tą podaje się z majonezem, musztardą lub musztardą miodową.