
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
0.2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
30 mililitrów
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj z ketchupem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2
Pomidora pokrój w drobną kostkę, awokado obierz, pozbądź się pestki i pokrój podobnie do pomidora. Dodaj do sosu.

Krok 3
Krewetki odsącz z nadmiaru wody i dodaj do sosu. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem cayenne i odstaw na 10 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Jajka usmaż z obu stron.

Krok 5
Kromki chleba tostowego opiecz, aby były chrupiące.

Krok 6
Na powstałego tosta połóż sos z warzywami i krewetkami, garść posiekanej sałaty oraz jajko. Całość przykryj drugą kromką, ponownie połóż warstwę warzyw oraz sałaty (bez jajka) i przykryj trzecim tostem. Czynność powtórz w pozostałym trzema tostami, powinny powstać dwie kanapki.

Krok 7
Kanapkę przyciśnij lekko dłonią aby wszystkie warstwy dobrze się posklejały, obkrój nożem dookoła z nadmiaru warzyw i jajka. Następnie wbij wykałaczki na rogach i przekrój kanapkę na dwa małe trójkąty. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej