Dania i potrawy z awokado | Przepisy.pl pixel

Przepisy z awokado

186 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - AwokadoAwokado

Chcecie przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek? Przyda Wam się do tego jeden składnik, który pomoże w uzyskaniu wymarzonego rezultatu. Mowa oczywiście o awokado! Jak smakuje awokado? Spieszymy z informacją! Smak tego owocu jest raczej neutralny, jednak można wyczuć w nim orzechową nutkę. Do przygotowania dań z awokado niezbędne są przyprawy, które podkreślą ich aromat! Należy również zwrócić uwagę na konsystencję tego owocu. Jest ona bardzo kremowa i delikatna.

Dla kogo?

Dla każdego! Zastosowanie awokado w kuchni, to świetny wybór! Przygotowaliśmy wiele smacznych przepisów, do których wystarczy dodać ten pyszny owoc, a danie nabierze niepowtarzalnego smaku.

Na jaką okazję?

Na śniadanie awokado świetnie sprawdzi się w formie pasty na kanapkę. Ten owoc zachwyci również podczas obiadu – wystarczy dodać go do sałatki lub wrapów. A na kolację polecamy jajka faszerowane awokado. Opcji jest naprawdę wiele, z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Nam nie pozostało już nic innego, tylko wszystkim życzyć smacznego!

Czy wiecie, że?

Ten pyszny owoc poprawi smak wielu dań. Niektórzy nie wiedzą o tym, że awokado jest owocem. Wiele osób sądzi, że awokado lepiej smakuje w wytrawnych daniach, dlatego powinno być klasyfikowane jako warzywo. To jednak duży błąd, ponieważ ta roślina jest owocem, a dokładniej jagodą jednonasienną.

Dla urozmaicenia:

Jak wybrać świeże awokado w sklepie? Należy zwracać uwagę na skórkę, która powinna być miękka i sprężysta. Można delikatnie nacisnąć na owoc, jeżeli po chwili wróci do pierwotnej formy, to znaczy, że jest świeży.