Przepisy z awokado
186 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Awokado
Chcecie przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek? Przyda Wam się do tego jeden składnik, który pomoże w uzyskaniu wymarzonego rezultatu. Mowa oczywiście o awokado! Jak smakuje awokado? Spieszymy z informacją! Smak tego owocu jest raczej neutralny, jednak można wyczuć w nim orzechową nutkę. Do przygotowania dań z awokado niezbędne są przyprawy, które podkreślą ich aromat! Należy również zwrócić uwagę na konsystencję tego owocu. Jest ona bardzo kremowa i delikatna.
Dla kogo?
Dla każdego! Zastosowanie awokado w kuchni, to świetny wybór! Przygotowaliśmy wiele smacznych przepisów, do których wystarczy dodać ten pyszny owoc, a danie nabierze niepowtarzalnego smaku.
Na jaką okazję?
Na śniadanie awokado świetnie sprawdzi się w formie pasty na kanapkę. Ten owoc zachwyci również podczas obiadu – wystarczy dodać go do sałatki lub wrapów. A na kolację polecamy jajka faszerowane awokado. Opcji jest naprawdę wiele, z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie! Nam nie pozostało już nic innego, tylko wszystkim życzyć smacznego!
Czy wiecie, że?
Ten pyszny owoc poprawi smak wielu dań. Niektórzy nie wiedzą o tym, że awokado jest owocem. Wiele osób sądzi, że awokado lepiej smakuje w wytrawnych daniach, dlatego powinno być klasyfikowane jako warzywo. To jednak duży błąd, ponieważ ta roślina jest owocem, a dokładniej jagodą jednonasienną.
Dla urozmaicenia:
Jak wybrać świeże awokado w sklepie? Należy zwracać uwagę na skórkę, która powinna być miękka i sprężysta. Można delikatnie nacisnąć na owoc, jeżeli po chwili wróci do pierwotnej formy, to znaczy, że jest świeży.