Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

heart
486 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

946 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

150 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w zimnej wodzie, zmieniając ją dwa razy. Następnie osusz filety na papierowym ręczniku i pokrój w drobną kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kostkę.

Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - Krok 1

Krok 2

Majonez przełóż do miseczki, połącz z kaparami, musztardą, połową cebuli, posiekaną natką oraz sokiem z cytryny. Całość dopraw do smaku czarnym pieprzem i wymieszaj.

Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - Krok 2

Krok 3

Awokado przekrój na dwie połówki, używając ostrego noża – obróć je w dłoni i rozłącz. Nóż wbij ostrożnie w pestkę, przekręć lekko i wyjmij. Stołową łyżką wydrąż połowę miąższu, pokrój na drobną kostkę i dodaj do miseczki.

Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - Krok 3

Krok 4

Przygotowany majonez połącz i wymieszaj ze śledziami, a następnie napełnij powstałą pastą połówki awokado. Każdą porcję posyp pozostałą pokrojoną cebulą, oprósz delikatnie pieprzem i udekoruj cząstkami cytryny oraz listkami pietruszki. Tak przygotowane awokado ze śledziami podawaj najlepiej schłodzone.

Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić danie do majonezu dodaj łyżkę ostrego ketchupu.

1

Opinie o przepisie

  • Beata Wiśniewska

    Beata Wiśniewska , 25.10.2016

    bardzo pyszne ! polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ze śledziem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Awokado nadziewane pastą śledziową z kaparamiAwokado nadziewane pastą śledziową z kaparami

Awokado bywa głównie używane jako dodatek do sałatek lub kanapek, ale doskonale nadaje się też jako główny składnik dania. Wybierając je, sprawdź, czy jest miękkie i jędrne – takie właśnie będzie odpowiednio dojrzałe. Dzięki swojemu miękkiemu miąższowi, bardzo dobrze sprawdza się awokado nadziewane. Jest ono neutralne w smaku, dlatego przygotowując do niego farsz, użyj wyrazistych dodatków. Dobrym wyborem będzie pasta śledziowa z kaparami. Zarówno śledzie, jak i kapary mają zdecydowany smak. Połącz je razem z musztardą francuską, majonezem, cebulą i pieprzem. Nadzienie stanowi dodatkowo mieszankę różnych konsystencji: delikatnych, miękkich śledzi, chrupiącej cebuli i lekko twardych ziarenek gorczycy – będą zatem dobrze współgrały z gładkim awokado. Wydrążone owoce nadziej pastą śledziową, a następnie udekoruj pietruszką, cytryną i kaparami. Podawaj schłodzone. Dobrze sprawdzą się jako przystawka. Wypróbuj przepis i przygotuj nadziewane awokado. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią. Smacznego.